Novembre ha deixat una nova pujada de l’atur al Maresme situant-se la taxa comarcal en el 12,08%. Els sectors econòmics que han incrementat la desocupació són l’agricultura, els serveis; en canvi, la indústria i la construcció reflecteixen una lleugera reducció que és més intensa entre el col·lectiu de persones sense ocupació anterior (SOA).
Al Maresme hi ha 25.246 persones inscrites a les oficines d’ocupació com a demandants de feina. Aquesta xifra representa un increment intermensual del 2,35% i una disminució de l’1,32% respecte al mateix període de 2018. Segons reflecteix el Report d’Atur elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, l’increment de la desocupació registrat a la comarca durant el mes de novembre és molt més intens que el computat a nivell provincial (+0,05%) i a la mitjana catalana (+0,75%). El Maresme també augmenta la distancia respecte a la taxa d’atur. Mentre a nivell català la taxa d’atur se situa en el 10,68% i a la província en el 10,44%, a la comarca s’enfila fins el 12,08%.
Les darreres dades oficials continuen corroborant que l’atur maresmenc està fortament feminitzat tota vegada que el 57% de les persones demandants de feina són dones i té un fort impacte en les persones majors de 45 anys que representen el 56,8% del total de persones aturades. També destaca per un important percentatge d’atur de llarga durada ja que el 38,7% de les persones registrades com a demandants de feina porten més de 12 mesos a l’atur.
A nivell municipal, com ja és habitual, el comportament dels 30 municipis ha estat dispar. Mentre els 2 més petits, Òrrius i Sant Iscle de Vallalta, no han registrat cap variació respecte al mes anterior, les xifres de desocupació han baixat en 7 poblacions i en les 21 restants ha augmentat amb diferents intensitats.
Podeu ampliar aquesta informació consultant la següent infografia interactiva: