Lleu disminució de l’atur al Maresme el primer mes de 2017

 

L’any ha començat al Maresme amb una nova baixada de l’atur. El percentatge és petit (el 0,52%), però queda repartit entre tots els sectors econòmics, sent l’agricultura la que registra una reducció percentual més destacada (el 4,75%), seguida de la construcció (l’1,83%), la indústria (l’1,20%), el col·lectiu de persones sense ocupació anterior (el 0,64%) i els serveis amb un lleu 0,02%.

Segons les dades analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, el nombre total de persones inscrites al Maresme com a demandants de feina és de 28.919, 150 menys que les registrades a 31 de desembre de 2016. El 55% de les persones aturades són dones i, per grups d’edat, la desocupació té més incidència entre els majors de 45 anys que representen gairebé el 57%.

Durant el primer mes de l’any, la reducció de l’atur ha afectat, percentualment, d’una manera similar als dos sexes, però manté diferències significatives si s’analitza tenint en compte els grups d’edat. La reducció es concentra entre els 25 i els 54 anys i creix entre els més joves (de 16 a 24 anys) i els més grans (de 55 a 64 anys).

Pel que fa a l’àmbit local, Caldes d’Estrac no ha registrat cap variació respecte al desembre de 2016; Alella, Argentona, Canet de Mar, Mataró, Palafolls, Sant Pol de Mar, Teià i Tordera han patit lleugers increments en la desocupació i a la resta de municipis han baixat les xifres d’atur. La comparativa anual, però, és positiva en tots els municipis, a excepció de Cabrils on les xifres no experimenten cap variació.

Pel que fa a taxa d’atur, la comarcal se situa en el 14, 63% i Pineda de Mar és l’únic municipi que supera el 20%, amb una taxa del 21,78%. Un percentatge molt allunyat del 7,31% de Cabrera de Mar; el 7,61% d’Alella o el 7,69% de Tiana. Aquests són els 3 municipis de la comarca amb menor desocupació.

Podeu ampliar aquesta informació amb la següent infografia interactiva: