Les Jornades Gastronòmiques del Raïm i Vi DO Alella amplien el nombre de municipis participants

Fins al 30 de novembre

  


Les jornades, que se celebren del 14 al 30 de novembre, s´han consolidat com una cita important de la gastronomia de tardor amb l´increment del número de municipis participants en aquesta quarta edició. Enguany, participen 52 restaurants de nou localitats – Alella, El Masnou, Montgat, Premià de Dalt, Premià de Mar, Teià, Tiana, Vallromanes i Vilanova del Vallès- que durant quinze dies oferiran menús especials acompanyats de vins de la DO Alella.


Les Jornades del Raïm i del Vi de la Denominació d´Origen Alella són una cita destacada dins de l´amplia oferta gastronòmica de cuina de tardor que s´organitza arreu de Catalunya. En els seus quatre anys d´existència la proposta ha anat guanyant terreny, estenent-se a cada edició a més municipis de la DO. El seu objectiu és promoure la cultura del vi, l´oferta gastronòmica i de restauració de la zona i difondre les qualitats dels vins d´Alella. Les jornades són també un punt de trobada i col·laboració entre municipis de la DO, una de les primeres experiències conjuntes que ajudaran a obrir camí en la voluntat compartida de desenvolupar un turisme enològic a tota la zona de la Denominació. Participen 52 restaurants de nou municipis del Maresme i del Vallès Oriental que formen part de la DO: Alella, Teià, El Masnou, Montgat, Tiana, Premià de Mar, Premià de Dalt, Vallromanes i Vilanova del Vallès. Aquesta darrera localitat se suma per primera vegada a la iniciativa iniciada fa quatre anys pels municipis d´Alella, Teià, El Masnou i Montgat per promocionar els vins, la cuina del raïm i l´oferta de restauració. Durant quinze dies els restaurants ofereixen menús especials amb la seva millor cuina, acompanyats de vins d´Alella. Els preus són tan variats com les propostes culinàries, de manera que l´oferta està adaptada a totes les preferències, gustos i nivells adquisitius. A part dels nou Ajuntaments que hi participen, les jornades compten des de l´any passat amb el recolzament del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme que col·labora en la promoció de l´esdeveniment. S´han editat més de 31.000 fulletons que contenen informació dels menús, preus i horaris de tots els restaurants participants, agrupats per municipis, a més de tres receptes de cuina elaborades amb ingredients de vi i raïm. Des de 2007, el fulletó promocional inclou una introducció realitzada per persones destacada en el món del vi i la restauració que actuen com a “padrins o padrines” de les jornades. L´any passat va ser la reconeguda cuinera Carme Ruscalleda i enguany les “padrines” són les populars germanes Paquita i Lolita Reixach, del restaurant Hispània d´Arenys de Mar. Les dues cuineres comencen la presentació destacant la seva estreta vinculació amb el vi: “Som filles d´aquesta terra i certament podem dir, sense por d´errar-nos, que el vi sempre ha estat una part de la nostra sang. El vi sempre ha estat present a casa nostra”. A més de la distribució del fulletó i la col·locació de banderoles en tots els municipis que hi participen, també s´ha fet difusió de les jornades a través d´anuncis en mitjans escrits d´informació local i comarcal i falques de ràdio.