Les “estrelles de Sant Climent”, les postres que han donat renom al restaurant que regenta la família Riera, protagonista de la telesèrie “La Riera” que emet TV3 i que té el seu escenari natural en la comarca del Maresme, ja es poden tastar. Han passat de la ficció a la realitat amb la recepta que el gremi de pastisseria de Barcelona subministra als establiments agremiats per tal que puguin elaborar i comercialitzar aquests pastissets. De moment, a la comarca del Maresme es poden trobar a 10 pastisseries.
Ous, farina de blat de moro, sucre, mantega i xocolata són els ingredients base de les tres versions d’estrelles de la Riera. La diferència es troba en la coberta. Unes porten xocolata negra, altres cacau en pols i les terceres coco ratllat. Es comercialitzen per unitats o en paks de 3 a pastisseries de tot Catalunya.
A la comarca del Maresme, de moment, les elaboren i comercialitzen les següents pastisseries:
Arenys de Mar: pastisseria Danés
–Arenys de Munt: pastisseria Oms
pastisseria La Lyonesa
–Canet de Mar: pastisseria Campasol
–Mataró: Horta pastissers
Pa i pastisseria Maica
pastisseria El Pilar
pastisseria Miracle
pastisseria Uñó
–Sant Pol de Mar: Sauleda pastissers
Podeu consultar el llistat de pastisseries que col·laboren en aquest projecte, clicant aquí