El mes de setembre ha incrementat la llista de persones sense feina a la comarca del Maresme, però l’increment ha estat moderat gràcies als resultats positius de la indústria i la construcció. La reducció de l’atur en aquests dos sectors no ha estat suficient, però, per contrarestar les pujades de l’agricultura, els serveis i el col·lectiu SOA (sense ocupació anterior). El resultat final és 78 persones més aturades el que, percentualment, representa un increment del 0,31 respecte al mes anterior.
Segons l’anàlisi fet per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, el comportament de l’atur durant el mes de setembre ha estat molt desigual, tant si s’analitza per sectors econòmics, per grups d’edat, per sexe o per municipis.
Per sectors econòmics, les pujades es concentren a l’agricultura (9,74%), col·lectiu SOA (5,33%) i serveis (0,51%). La indústria, en canvi, experimenta una reducció de l’atur del 2,42% i la construcció de l’1,74%.
Per grups d’edat, l’increment de la desocupació més destacat es concentra entre els més joves. El col·lectiu de 16 a 24 anys registra un augment de l’atur del 8,59%. Les xifres es redueixen als grups compresos entre els 35 i els 64 anys en percentatges, de vegades poc perceptibles i que oscil.len entre el 0,01% i el 0,53%. En contraposició, la desocupació disminueix un 2,47% en el col·lectiu de 25 a 34 anys.
Pel que fa a l’anàlisi per sexes, l’increment de l’atur ha afectat només al col·lectiu masculí amb un creixement de l’1,79%. En canvi, ha baixat un 0,78% en el col·lectiu femení. Les distàncies però continuen sent significatives. La taxa d’atur masculí al Maresme és del 10,25% i el femení s’eleva al 15,09%.
També hi ha diferències significatives entre els 30 municipis de la comarca. En 18 d’ells baixa la llista de persones sense feina, en 11 puja i, en el cas de Sant Pol de Mar, no hi ha variacions respecte al mes anterior.
La xifra total de maresmencs i maresmenques inscrits a les oficines d’ocupació és de 25.563, un 58,77% dels quals tenen més de 45 anys.
Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d’Atur elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme: