La trobada gastronòmica de les comarques barcelonines per excel·lència Alicia’t es reinventa en l’edició d’aquest any i se celebrarà en format online els propers dies 16, 17 i 18 de setembre.
Com no podia ser d’una altra manera, la cultura gastronòmica del Maresme hi serà present de la mà del Consell Comarcal del Maresme, a través del servei de Productes de la Terra, i del Consorci de Promoció Turística.
El canvi de format facilita que totes les activitats ssiguin obertes a tothom i gratuïtes. Els tallers i les activitats presencials deixaran pas a les càpsules audiovisuals que s’aniran publicant progressivament els dies 16 i 17 de setembre a la pàgina web www.aliciatvirtual.cat des d’on es podran seguir en directe o recuperar a posteriori. Les càpsules ens permetran aprendre sobre l’art de les sopes, ens aportaran tècniques i consells per evitar el malbaratament dels aliments, ens compartiran receptes senzilles per “menjar bé, viure bé i gaudir de la vida” i ens donaran alguns consells pràctics per innovar a la cuina a partir d’un producte molt bàsic com és l’oliva, entre altres.
L’Alícia’t d’enguany també ens permetrà conèixer la gastronomia i els productes singulars dels diferents territoris de les comarques de Barcelona, entre elles del Maresme, i descobrir-ne la seva bellesa, per planificar visites, sense moure’ns de la cadira.
El dissabte, 18 de setembre, per cloure l’Alícia’t virtual es durà a terme una jornada en directe que incorporarà nous tallers i dues demostracions de cuina: la masterclass de la cuinera Maria Nicolau “Cuina de temporada, fàcil i bona”, i la demostració culinària del xef Artur Martínez “Cuina, senzillesa i compromís”. El públic infantil també tindrà el seu espai durant la jornada amb la càpsula audiovisual “Tastaciència” que permetrà als més petits de casa descobrir la vinculació entre alimentació i ciència.