És temps de pèsols al Maresme i la “perla verda” esdevé l’estrella de la cuina. Fins el 30 d’abril, el Maresme es posa al mapa gastronòmic català amb una variada oferta de plats de pèsols que ofereixen restaurants i establiments de menjar preparat de 13 municipis de la comarca: Caldes d’Estrac, Sant Andreu de Llavaneres, Argentona, Calella, El Masnou, Malgrat de Mar, Mataró, Premià de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Teià i Vilassar de Mar.
El pèsol, conegut també com “la perla verda del Maresme”, és un dels llegums amb més tradició de la nostra comarca. Amb l’arribada de la primavera i el bon temps, els mesos de març i abril, nombroses localitats convoquen activitats de divulgació gastronòmica d’aquest producte de la terra, tan preuat com valorat a la cuina i a la taula.
El pèsol del Maresme ha estat catalogat com a producte singular de la comarca i es mereix ser el protagonista de les Jornades Gastronòmiques “Temps de Pèsols”, en les quals podeu gaudir de la degustació de menús i plats elaborats amb pèsols del Maresme en restaurants, comprar exquisideses a comerços artesanals i omplir el cistell directament de productors.
Al Consell Comarcal del Maresme, al Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i als ajuntaments i oficines de turisme podreu trobar exemplars del fulletó amb totes les activitats, establiments i pagesos participants a les Jornades Gastronòmiques.
També el podeu consultar al document que trobareu a continuació: