Aquest plat que ens proposa el restaurant Xeflis de Cabrils harmonitza amb vi DO Alella: Parvus Rosé 2011 del Celler Alta Alella.
Les notes especiades i de fruita madura de la Syrah ens lliguen a la perfecció amb la menta i els maduixots. Evocació a la vessant litoral de la DO Alella: frescor, fruita madura, espècies i elegància.
Per a 4 persones:
1 kg de faves del Maresme
2 tomàquets madurs
2 cebes
1 botifarra blanca cuita
1 botifarra negra cuita
1/4 kg de maduixots del Maresme
Oli d’oliva
1 fulla de menta fresca
Sal i sucre
Tallem les cebes i les botifarres a rodanxes i reservem.
En una cassola, escalfem l’oli. Hi pose la ceba, la menta i les botifarres deixant que es desfacin.
Quan tinguem la ceba rossa, hi afegim el tomàquet, sense llavors i a trossos. Ho deixem coure uns quinze minuts.
En una cassola apart, fem un caramel amb el sucre i glacegem els maduixots. Reservem.
Afegim les faves al rostit anterior, les cobrim d’aigua i les deixem coure durant una hora. Quan siguin cuites, incorporem els maduixot i els couem cinc minuts més.
Ja ho tenim! Podeu decorar el plat amb uns maduixots caramel·litzats, per donar color al plat.
Bon profit!
RestaurantRestaurant Xeflis
Cabrils