- Mataró.- CASA GRAUPERA S.L (Neules, xiulets, galetes, pets de monja,…)
- Vilassar de Dalt.- FORMATGES CAN PUJOL SL (formatges: nevat, Sant Mateu, cantell, ros, ull de cabra,…)
- El Masnou.- L’ANXOVETA (anxoves, seitó amb vinagre,…)
- Sant Andreu de Llavaneres.- HORTA MARRÉ (productes d’horta)
- Vilassar de Mar.- FORMATGES VILATZARA (formatges)
- Calella.- MADUIXES DEL MARESME (maduixots del Maresme )
- Arenys de Munt.- MADUIXES DEL MARESME (maduixa petita).
Els productors de productes de la terra i els artesans alimentaris tenen un valor afegit pel fet de situar-se entre l’economia i la cultura i representen un actiu important per a la comarca del maresme, un territori que tradicionalment ha estat vincultat a l’agricultura i la pesca i que en els darrers anys s’ha fet un lloc destacat dins el turisme gastronòmic per la qualitat dels seus productes i dels professionals que els elaboren.
Amb l’objectiu de potenciar el sector i ajudar aquests productors i artesans alimentaris a donar a conèixer els seus productes, el Consell Comarcal del Maresme en col·laboració amb la Diputació de Barcelona va endegar fa dos anys el projecte “Productes de la Terra-Artesania alimentària”. Una de les accions que es duu a terme és afavorir la presència d’aquests professionals en les fires alimentàries que es programen a la comarca.