Del 5 de març al 2 de maig, La Cuina del Pèsol al Maresme
{+}
La gastronomia de qualitat està de moda i la promoció dels productes autòctons són cada vegada més un valor afegit dins de la promoció turística. Aquests dos elements són els que s’han introduit a aquestes Jornades que promocionaran l’art culinari del producte estrella de l’horticultura maresmenca: el pèsol. “N’hem de treure profit d’aquest recurs que dóna valor i qualitat a les destinacions turístiques” ha comentat la directora general de Turisme. La Cuina del Pèsol del Maresme compta amb la participació d’una seixantena de restauradors que incorporen a la seva carta plats elaborats amb pèsols. Tant el President del Consorci de Turisme “Costa del Maresme”, Pere Almera, com el President del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, Josep Mª Martin, han destacat la gran implicació del sector en aquestes Jornades i l’eforç realitzat per les administracions locals a l’hora de contribuir en l’organització d’aquest circuit gastronòmic al voltant de la cuina del pèsol. Els restaurants de cada població que hi participen i les dates concretes en les quals cada municipi celebra las jornades gastronòmiques queda recollit en l’opuscle editat pel Consorci de Turisme (10.000 exemplars). La Cuina del Pèsol al Maresme incorpora la tradició gastronòmica de cada una de les poblacions participants, és per això que a cada municipi hi ha un calendari diferent. Les cites són les següents: Caldes d’Estrac: X Pesolada. Jornades gastronòmiques de Primavera. Del 5 de març al 25 d’abril
–Cabrils: II Jornades del pèsol. Del 12 de març al 2 de maig
–Sant Andreu de Llavaneres: V Mostra gastronòmica del pèsol de Llavaneres. Del 16 al 25 d’abril
–Mataró: VII Jornades gastronòmiques. Del 12 de març al 2 de maig.