- Que hi hagi més i millor informació d´on acudir i que poden fer davant la seva situació.
- Millora dels mitjans per a poder començar a sortir endavant.
- Més recursos d´emergència, com ara centres d´estada limitada o cases d´acollida per a diferents tipus de famílies.
- Rapidesa d´actuació policial davant un cas detectat de violència.
- Dotar de més recursos als serveis socials per tal de fer front a aquestes situacions.
- Suport psicològic.
- Una aposta per campanyes de sensibilització i una millora de la cultura familiar i del paper de la dona des de la infància.
- Més protecció a nivell legal, i que aquesta sigui ràpida i efectiva. I que els tràmits de separació siguin més fàcils.
Per tal d’avançar en aquesta línia de treball, el Servei de Suport en Violència Domèstica aspira a interrelacionar els recursos existents al Maresme, donar-los a conèixer i proposar mètodes de treball més coordinats entre els Serveis Socials, el Consell Comarcal i altres institucions per tal d’establir un treball en xarxa que doni una resposta més eficaç a les situacions de violència que es detecten a la nostra comarca.
Com a primer pas, des de l’Àrea de Serveis Personals del Consell Comarcal del Maresme s’ha començat a realitzar una prospecció per localitzar els recursos existents, veure com funcionen, com es tramita l’accés a aquests recursos i què aporten. Aquesta prospecció servirà per detectar les mancances i el que cal per cobrir les necessitats.
Per contactar amb el Servei de Suport als Serveis Socials en Violència Domèstica s’ha de trucar al Consell Comarcal del Maresme, telèfon: 93 741 16 16 o enviar un correu electrònic a: yolanda.ascasso@ccmaresme.es