
Josep Jo, Teo Romero i el conseller delegat de Promoció Econòmica i Serveis Educatius del CCM, Bernat Costas han coincidit en valorar positivament aquest projecte que ajudarà a conèixer “un sector emergent que busca en tot moment la qualitat dels seus productes” i que contribuirà a la millora de “l’organització del sector, del procés de producció i de la xarxa de comercialització del producte final”. El projecte de suport al teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat que s’endegarà a la comarca del Maresme té dues parts. A la primera, que comença aquesta setmana i que es perllongarà fins al mes de juny, es farà un treball de camp per tal d’identificar i censar els diferents productors agroalimentaris de qualitat que hi ha al Maresme. A la segona, s’identificaran els problemes del sector i es faran propostes d’accions per ajudar, des de les administracions, a potenciar aquestes activitats econòmiques. Una de les idees amb les quals es treballa i que es plantejarà als ajuntaments dels municipis maresmencs és la possibilitat de crear agromercats que afavoreixin la comercialització dels productes fets a la comarca sota uns estàndards de qualitat. Es tracta d’una iniciativa que ja s’ha començar a aplicar a altres territoris i que estan donant uns resultats força satisfactoris. Aquest projecte enllaça amb la filosofia del Pla Estratègic Maresme 2015, impulsat pel Consell Comarcal i publicat el maig de 2007, que detalla com a un dels objectius estratègics per als propers anys afavorir la vinculació dels residents en el territori a les activitats que configuren la identitat del Maresme i, en concret, parla de la importància d’incentivar una agricultura de proximitat i de qualitat. En total s’hi destinaran 64.000 euros, el 75% dels quals els aporta la Diputació de Barcelona i el 25% restant el Consell Comarcal.