El Consell Comarcal del Maresme ha finalitzat la primera fase de les actuacions previstes aquest estiu per intentar frenar la propagació del mosquit tigre. El servei comarcal de control de mosquits ha actuat a 19 municipis del Maresme. La segona fase començarà el 18 de juliol. Paral·lelament, s’ha iniciat la campanya de conscienciació ciutadana.
La proposta que el Consell Comarcal va fer als municipis d’actuar plegats en la lluita contra el mosquit tigre ha aconseguit l’adhesió de 19 poblacions del Maresme. En tots aquests municipis s’ha començat a actuar durant el mes de juny amb l’objectiu de frenar la propagació de l’insecte evitant la seva reproducció. En concret, s’ha actuat als embornals sifònics (embornals que retenen aigua) que són un dels llocs utilitzats habitualment pel mosquit tigre per la posta d’ous. El larvicida, com el seu nom indica, actua contra les larves impedint que es converteixin en mosquit adult.
Durant el mes de juny, el Consell Comarcal del Maresme, en col·laboració amb els tècnics municipals, ha localitzat els embornals sifònics i una empresa especialitzada, contractada pel CCM, els hi ha aplicat els grànuls de larvicida. En total s’han tractat 2.285 embornals situats en els municipis: Alella, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Calella, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Dosrius, Sant Andreu de Llavaneres, El Masnou, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Santa Susanna, Sant Vicenç de Montalt, Tordera i Vilassar de Dalt.
Podeu veure el detall de les actuacions fetes a cada municipis, CLICANT AQUÍ
Els tècnics han calculat que perquè el tractament sigui efectiu i perduri durant els mesos en què les temperatures són més altes, cal fer tres intervencions. La primera ja ha finalitzat, la segona està previst que comenci el 18 de juliol i la tercera es podria fer efectiva durant el mes de setembre. El cost econòmic de la segona intervenció també serà assumida pel Consell Comarcal.
Xerrada informativa a Sant Iscle de Vallalta
La lluita contra el mosquit tigre és cosa de tots. El Consell Comarcal i els ajuntaments estan actuant en els espais públics, però cal comptar amb la complicitat dels ciutadans. A les terrasses, als balcons, als patis i i als jardins particulars també hi ha objectes i espais on s’acumula aigua i són susceptibles de convertir-se en lloc de posta d’ous de mosquit tigre. El CCM ha activat un espai a la web corporativa on s’informa als ciutadans d’aquells punts sensibles amb els quals cal tenir cura: www.ccmaresme.cat
Per tal d’aconseguir una major sensibilització de la població, el servei comarcal de control de mosquits ofereix xerrades informatives sobre el mosquit tigre, com combatre’l, què fer en cas de picada…. i altres aspectes que sobre aquest tema preocupen a la població.
La primera xerrada que porta per títol: “El mosquit tigre, un veí molest” s’ha organitzat, en col·laboració amb l’ajuntament, a Sant Iscle de Vallalta. La xerrada es farà el proper divendres 8 de juliol a les 20.00h al Casal del Poble.