El Consell Comarcal del Maresme i Gestió del Conèixement (GEC), empresa que forma part de la Universitat Oberta de Catalunya, han presentat la Plataforma virtual maresme31
que avança en la línia de l’administració oberta facilitant una eina de treball en xarxa als 30 municipis del Maresme i al Consell Comarcal.
La iniciativa de crear aquesta extranet va sorgir arrel dels treballs realitzats en el
Pla Director de la Societat de la Informació
. La finalitat és disposar d’un punt de trobada permanent perquè tècnics i polítics de l’administració local de la comarca puguin compartir experiències, intercanviar informació, accedir a documentació i fer debats temàtics.
La Plataforma ja ha realitzat diferents proves pilots des de la seva entrada en funcionament a finals del mes de març.
Ja està activat l’espai de Medi Ambient, en el qual s’ha dut a terme el debat sobre la gestió dels residus a la comarca, que va finalitzar la setmana passada amb una trobada presencial de tots els participants; l’espai de Promoció Econòmica, des d’on s’ha dut a terme la validació del Diagnòstic Socioeconòmic per al Pla d’Acció Conjunt del Pacte per l’Ocupació del Maresme; l’espai de Serveis Personals on s’està confeccionant el Llibre Blanc dels Menjadors Escolars i en el qual, a més de regidors i tècnics d’ensenyament, estan fent aportacions les direccions de les escoles i les Associacions de Pares i Mares; i l’espai de Benestar Social que tot just ara comença a treballar.
Tot i que de moment només hi ha activades aquestes quatre àrees, la previsió és incorporar-ne de noves en un futur proper.
Segons ha explicat Daniel Clivillé, Director de Desenvolupament i Negoci de GEC, les dades de participació i implicació que hi ha hagut en aquest mes i mig de funcionament, auguren bones perspectives de desenvolupament de maresme31.
Tenint en compte que l’accés és restringit (s’hi ha d’accedir mitjançant contrasenya)la Plataforma ja té 155 usuaris que hi han accedit prop d’un miler de vegades, amb una estada mitjana de connexió d’una hora.