Un nou any, i ja en van 15, el Consell Comarcal edita el calendari de Productes de la Terra Maresme amb l’objectiu de donar a conèixer la producció i elaboració agroalimentària que es fa a la comarca i promoure el consum de proximitat.
Per a l’any vinent, com no podia ser d’una altra manera, s’aprofita el reconeixement de Catalunya com a “Regió Mundial de la Gastronomia 2025” per posar en valor i reivindicar el pes de la gastronomia maresmenca. “La nostra comarca és un dels màxims exponents i representants de la cuina catalana i les seves tradicions“, assegura Lluís Serra, director de l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar, a la presentació del calendari tot afegint que “disposem de restaurants d’altíssim nivell gràcies a que la comarca ha apostat per la formació de qualitat i cada cop estan més conscienciats en la importància de respectar, cuidar i mimar el producte d’altíssima qualitat que ens ofereix la nostra terra“.
El calendari 2025 justament ret homenatge al binomi producció-restauració i ens convida a fer un recorregut mes a mes per les cuines d’onze restaurants que ens mostren plats elaborats amb productes de proximitat. A més, a través d’un codi QR, es pot accedir a l’espai “Cuinem Maresme” on es mostra el procés d’elaboració de cada plat.
Les propostes culinàries han estat facilitades pels restaurants Saborós (Premià de Mar), Can Formiga (Pineda de Mar), Dos Cuiners (Mataró), Fonda Marina (Montgat), Santa Marta (Cabrera de Mar), Blau de Mar (Arenys de Mar), Hostal de la Plaça (Cabrils), L’Hermita (Sant Pol de Mar), Cals Frares (Cabrera de Mar), Can Martri (Sant Cebrià de Vallalta) i Salvana (Vilassar de Mar).
El Maresme és un territori privilegiat que permet les compres Km0 amb un complet abastiment de productes de temporada i de proximitat que, a més, faciliten poder portar a taula producte fresc, madurat fins al seu punt òptim de consum i acabat de collir o elaborar.
Amb una horta en plena producció durant les quatre temporades de l’any, una ramaderia compromesa amb el benestar animal i un mar que ens aporta preuats aliments, el Maresme omplena el rebost amb quantitat i qualitat. A més, cal afegir la creixent xarxa d’empreses que, amb l’elaboració artesanal i la innovació com a consigna, afegeixen la denominació Maresme a formatges, mel, pa i pastisseria, vins, cervesses i altres productes.
Seguint el format d’anys anteriors, el calendari identifica les empreses productores i elaboradores que formen part de Productes de la Terra Maresme i ens convida a anar a mercat.
El Consell Comarcal ja ha començat a repartir el calendari entre les empreses associades i els ajuntaments. La versió online es pot descarregar CLICANT AQUÍ.