El Maresme és un dels pocs territoris catalans on es conrea el fesol del ganxet, una varietat de mongeta que fa quatre anys va obtenir la Denominació d’Origen Protegida (DOP). Des d’avui i fins el 23 de desembre, la comarca ret homenatge a la mongeta del ganxet amb les Jornades gastronòmiques que promouran el consum d’aquest llegum de gust suau i gran cremositat. Aquest any són 18 els municipis que hi participen.
Les jornades gastronòmiques del fesol del ganxet arriben en el moment que el producte assoleix la seva màxima qualitat a taula. Cada cuiner i cuinera tenen el seu secret i ho demostren aquests dies preparant plats tradicionals, però també innovadors.
En aquesta edició 2015 ofereixen les seves especialitats una cinquentena de restaurants i establiments alimentaris de 18 municipis maresmencs, una xifra que supera la participació de l’any anterior.
Els municipis que s’han sumat a aquestes jornades gastronòmiques són: Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Calella, Mataró, Palafolls, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Teià i Vilassar de Dalt.
Com ja és habitual, el Consorci de Turisme i el Consell Comarcal, a partir del projecte Productes de la Terra Maresme, han editat un opuscle promocional en el qual es pot veure els plats i menús que ofereixen els establiments participants. També recull informació dels 21 pagesos de la comarca que produeixen mongeta del ganxet i, per aquells que volen cuinar el producte a casa, receptes de plats maridats pel sommelier Joan Lluís Gómez amb vins de la DO Alella.
Podeu trobar l’opuscle a les oficines municipals i també us el podeu descarregar online: