Les 8 explotacions maresmenques que han participat en l’edició 2017 de Benvinguts a pagès han triomfat. Han rebut la visita de més de 2.500 persones, majoritàriament famílies que han aprofitat les jornades de portes obertes per acostar-se i conèixer de prop els aliments de proximitat i les persones que es cuiden de produir-los.
El Maresme ha estat una de les comarques que ha despertat més interès entre els visitants. Les exploacions maresmenques han aplegat gairebé el 14% del total de visitants que hi ha hagut a Catalunya.
Benvinguts a pagès és una aposta decidida pel producte de proximitat, per posar en valor el món rural, pel turisme d´interior i pel potencial de la gastronomia catalana. Una oportunitat per veure on neix allò que mengem.
Les 8 explotacions maresmenques que han obert les portes de casa seva al visitant han estat:
- Can Marpons d’Arenys de Munt.
- Celler Talcomraja d’Arenys de Munt.
- Can Gel de Canyamars (Dosrius).
- Horta Ecològica Pla de Munt de Palafolls.
- Petit Pla de Palafolls
- L’Hort d’en Dídac de Mataró.
- L’Hort d’en Pau d’Alella
- Melmelària de Tiana.
Benvinguts a pagès és un projecte que lidera la Fundació Alícia, amb la col∙laboració del Departament d´Empresa i Coneixement, a través de l´Agència Catalana de Turisme, i del departament d´Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Al Maresme l’impulsa el Consell Comarcal i el Consorci de Turisme.