El Consell Comarcal del Maresme, amb la col·laboració de diferents ajuntaments i entitats LGTBI de la comarca, ha elaborat material audiovisual, gràfic i escrit amb l’objectiu de visibilitzar i normalitzar la diversitat sexual i de gènere a la comarca.
El projecte ha comptat amb la dinamització de l’equip del SIAD i de l’activista trans i fotògrafa Mar Llop, a qui agraïm profundament la feina feta i l’empremta que va deixar en aquest treball.
El material que aquí presentem, està dirigit al treball de sensibilització en diferents àmbits (educatiu, social, esportiu, etc.). Consta de vídeos, imatges i textos. Properament s’hi afegiran fitxes d’activitats a realitzar.
Per accedir-hi al material -ubicat a l’apartat “SAI PRIVAT” i poder-lo utilitzar, cal fer la sol·licitud a través del formulari que habilitarem properament
Com s’ha preparat tot aquest material?
El procés d’elaboració va constar en dues fases:
Primera fase
Reunions amb entitats LGTBI i grups de persones pertanyents als col·lectius LGTBI de la comarca, en el decurs de les quals es van debatre diferents temes vinculats a la diversitat sexual i de gènere i als reptes de ser divers en una societat encara bastant uniformista.
Els debats col·lectius es van realitzar en les localitats de: Calella, el Masnou i Arenys de Munt, amb la implicació dels ajuntaments d’aquests municipis i les entitats LGTBI.
Entre altres, es van tractar els temes següents:
- Acceptació familiar
- Discriminacions socials
- Masclisme dins i fora del col·lectiu
- Patologització de processos personals
- Maternitat / Paternitat – família?
- Drets civils
- Educació sexual diversa
Fruit d’aquests debats, van sorgir diferents propostes de treball, com va ser el cas de Calella, on es va crear l’entitat LGTBIQCalella, arran de la sessió grupal.
Segona fase
Després de les sessions grupals, es va convidar a les persones participants a què s’oferissin per realitzar entrevistes individuals en profunditat, sobre l’experiència vital de cada persona en el procés identitari a nivell personal i de donar-se a conèixer tal com és al seu entorn.
A partir d’aquí, la fotògrafa Mar llop va establir dies i llocs d’entrevista amb les persones que van respondre positivament a la proposta.