El descens en el volum de persones desocupades al Maresme ha estat força significatiu el mes de març. 787 maresmencs i maresmenques han abandonat la llista de demandants d’ocupació. La reducció en la xifra de persones aturades s’ha reflectit en tots els sectors econòmics, a excepció de la indústria que suma un 0,35% de desocupació. També s’ha notat en tots els grups d’edat i en els dos sexes, si bé es manté la tendència i són els homes els que registren un descens de l’atur més elevat.
Segons les dades analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, el volum més important de persones que han abandonat la llista de l’atur portaven entre 3 i 6 mesos inscrites a les Oficines d’Ocupació del Maresme (18,12%), segueix el de persones que portaven entre 15 i 18 mesos (10,57%); fins a 3 mesos (2,48%); de 9 a 12 mesos (2,00%) i més de 24 mesos (1,65%). El descens entre aquest darrer grup és important perquè es tracta d’aturats de molt llarga durada que són un col·lectiu amb més dificultats d’inserció laboral.
Gairebé el 28% de les 26.356 persones inscrites a les oficines d’ocupació del Maresme, porten apuntades més de 24 mesos. El percentatge s’eleva al 41,7% si s’agafa el grup amb una antiguitat superior als 12 mesos.
La reducció de la desocupació del mes de març ha situat la taxa d’atur maresmenca en el 13,14%. La segmentació per sexes, però, indica que la desocupació al Maresme es manté força feminitzada. Mentre la taxa d’atur masculina és del 10,85%, la femenina s’eleva fins el 15,68%.
A esfera local, dels 30 municipis de la comarca, 22 han registrat reducció de l’atur i 8 han tingut un lleuger increment de la desocupació. Són Alella, Caldes d’Estrac, Montgat, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Iscle de Vallalta, Tiana i Vilassar de Mar.
Podeu ampliar aquesta informació consultant el Rèport d’Atur del mes de març en la següent infografia interactiva: