553 persones menys inscrites com a demandants de feina al Maresme. Aquest és el balanç del mes de març pel que fa a atur registrat. Amb aquest descens mensual de l’1,90%, el Maresme comptabilitza 28.541 persones sense feina i es col·loca amb una taxa d’atur del 14,46%.
El descens de l’atur es veu reflectit en tots els sectors econòmics i es reparteix entre tots els grups d’edat. També, en xifres globals, apareix tant en el col·lectiu d’homes com en el de dones. Apropant la lupa però, el Report d’Atur elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal constata que, novament, les menys afavorides són les dones. Les dades reflecteixen un increment de l’atur frmrní dels sectors agrícola, construcció i sense ocupació anterior.
A nivell percentual, l’atur s’ha reduït un 2,60% en el sector agrícola; un 2,50% en el sector serveis; l’1,61% a la indústria i el 0,15% a la construcció. El col·lectiu de persones SOA (sense ocupació anterior) ha experimentat un increment de l’1,90% amb incidència només entre les dones. De fet, l’atur registrat a la comarca està fortament feminitzat. De les 28.541 persones que consten com a aturades, 15.776 són dones i 12.765 homes.
Pel que fa al comportament local, 7 municipis han trencat la tendència i han registrat un augment de la desocupació: Alella, Òrrius, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Vicenç de Montalt, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar. La comparativa anual és més positiva i només Santa Susanna i Teià reflecteixen un lleuger increment en el nombre de persones sense feina.
Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d’Atur del mes de març: