Arenys de Munt i Arenys de Mar demanen formar una zona d’interès artesanal

Arenys de Munt i Arenys de Mar han sol·licitat al Centre Català d’Artesania de la Generalitat de Catalunya formar una zona d’interès artesanal. La petició la van formular la regidora de Cultura d’Arenys de Munt, Núria Fontbona, l’alcalde d’Arenys de Mar, Miquel Rubirola, i el regidor de Cultura d’Arenys de Mar, Estanis Garcia, en la reunió que van mantenir fa uns dies amb la directora del Centre Català d’Artesania, Montse Galí, i el responsable de l’Àrea de Comunicació i Difusió, Enric Ballbé.
Es tracta d’un distintiu que defineix i promou un producte artesanal que, en el cas dels dos Arenys, es tracta de la punta de ret fi, molt característica de les dues poblacions. La resposta va ser molt positiva i la previsió és que la proposta s’aprovi el pròxim 7 d’abril, durant la reunió de la Comissió d’Artesania de la Generalitat.


És un distintiu que serviria per promoure les microempreses artesanals de les dues poblacions i que també tindria efectes positius en el comerç local, que podria destacar el fet de pertànyer a la zona d’interès artesanal, segons destaca l’alcalde, Miquel Rubrirola. Tant a Arenys de Mar com a Arenys de Munt la tradició de les puntes al coixí i, concretament, d’aquesta tècnica tant peculiar com és el ret fi, continuen molt arrelades socialment. Una bona prova són les associacions de puntaires de les dues viles, així com el Museu Marès de la Punta, ubicat al carrer de l’Església d’Arenys de Mar, que disposa d’una important col·lecció que certifica la llarga tradició artesanal arenyenca.

El Centre Català d’Artesania fa promoció d’aquestes zones d’interès artesanal a través del seu web, que rep una mitjana de 15.000 visites al mes; del butlletí de la institució, amb una tirada de 8.000 exemplars, així com a través de les exposicions, que també es podrien veure al Calisay.