Descripció
El pèsol del Maresme, també conegut com a Pèsol Garrofal o de Llavaneres (varietat autòctona), és un llegum saborós característic per la seva gran dolçor. La llavor que es fa servir la produeixen els mateixos pagesos de la vila. Es sembra cap al mes d’octubre i pels voltants del mes de març comença la collita que s’allarga durant un o dos mesos.
El pèsol va començar sent símbol d’identitat principalment de Sant Andreu de Llavaneres, però ara ja ho és de tota la comarca. De fet, el seu gust i la seva qualitat fan que sigui conegut arreu com a “la perla verda del Maresme”
Temporada
febrer – maig
On trobar-la
Els pèsols del Maresme es poden trobar en diverses botigues de la comarca. A més, durant els mesos de març i abril es poden assaborir i degustar en diferents restaurants.
També podeu comprar-les directament als pagesos de la Xarxa Productes de la Terra:
- Sóc Pagès (Arenys de Mar)
- Can Bellatriu (Argentona)
- Cal Mamà-Agrobotiga (Cabrera de Mar)
- Can Sala d’Agell (Cabrera de Mar)
- Horticultura Noé (Cabrera de Mar)
- Verdures Ribos de Cals Frares (Cabrera de Mar)
- Unió de Maduixaires de Calella (Calella)
- Can Catà “Fruits del Sol” (Canet)
- L’Hort d’en Dídac – Can Parcala (Mataró)
- Can Tria Ecològic (Mataró)
- Can Grau (Mataró)
- Agrícola Progrés Garbí (Òrrius)
- L’Horta d’Òrrius (Òrrius)
- Conca de la Tordera SCCL (Palafolls)
- Horta Ecològica Pla de Munt (Palafolls)
- Cooperativa Agrícola del Maresme (Pineda de Mar)
- Horta Rabassa(Sant Andreu de Llavaneres)
- Horta Graupera (Sant Andreu de Llavaneres)
- Horta Marc Pera (Sant Andreu de Llavaneres)
- Hora Marcó (Sant Andreu de Llavaneres)
- Horta Xavier Amat (Sant Andreu de Llavaneres)
- Ca l’Estrany (Jaume Pla) (Sant Cebrià de Vallalta)
- Ca l’Estrany (Josep Pla) (Sant Cebrià de Vallaltas)
- Cal Moliné (Sant Cebrià de Vallaltas)
- Can Celestí (Sant Pol de Mar)
- Maduixes.cat (Sant Pol de Mar)
Fires i festes
Jornades gastronòmiques del pèsol del Maresme.
– Consultar les dates concretes: Temps de pèsols