Febrer ha fet repuntar la xifra de persones sense feina al Maresme. Respecte al mes anterior, hi ha 175 persones més a l’atur. Segons l’informe elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, l’increment prové principalment de persones sense ocupació anterior (SOA), però també de l’agricultura i els serveis. En canvi, l’atur a la indústria i a la construcció ha baixat.
El Maresme ha tancat el mes de febrer amb 29.094 persones a l’atur, un 10,54% menys que al mateix període de 2016, però un 0,61% més en la comparativa intermensual. Aquest increment respecte al mes de gener prové principalment de l’augment d’inscripcions als serveis d’ocupació per part del col·lectiu més jove. De fet, el 94,8% són persones d’entre 16 i 24 anys.
Aquest comportament es detecta també en la comparativa per sectors econòmics, el que experimenta un creixement més elevat (concretament del 8,34%) és el de persones sense ocupació anterior (SOA). Segueix l’agricultura amb un increment del 4,48% i els serveis amb una pujada del 0,14%. En canvi, la construcció registra una davallada de l’atur de l’1,79% i la indústria computa una disminució del 0,94%.
Pel que fa a les diferències entre homes i dones, són aquestes darreres les que mantenen un índex de desocupació més elevat. El col·lectiu femení representa el 55,19% del total de persones inscrites com a demandants de feina, una distància que el passat mes de febrer es va accentuar tota vegada que l’increment registrat de la desocupació entre les dones va ser del 0,97% davant del 0,15% comptabilitzat en els homes.
A nivell local, l’increment de la xifra de persones que cerquen feina s’ha concentrat en 16 dels 30 municipis de la comarca: Arenys de Munt, Cabrera de Mar, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Dosrius, Mataró, Òrrius, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna i Vilassar de Mar. A Sant Andreu de Llavaneres i Tordera no s’han registrat variacions respecte el mes anterior.
Les darreres dades deixen el Maresme amb una taxa d’atur del 14,70%, però amb gran desigualtat entre els diferents municipis de la comarca. Mentre Alella, Cabrera de Mar i Tiana no arriben al 8% de desocupació, Santa Susanna i Pineda de Mar superen el 20%.
Podeu ampliar aquesta informació consultant la infografia interactiva del Report d’Atur corresponent al mes de febrer de 2017: