Les dades mensuals de l’atur tornen a ser negatives. Seguint la tendència general, el Maresme ha registrat un increment de les persones aturades, essent ja 33.344 els maresmencs i maresmenques que cerquen feina. Aquesta xifra però, és un 9,61% inferior a la de fa un any. Les dades analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal indiquen que aquest increment de la desocupació no ha afectat per igual a tots els municipis del Maresme. En 12 d’ells l’atur ha baixat.
Alella, Cabrera de Mar, Cabrils, Dosrius, El Masnou, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, sant Iscle de Vallalta, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar han vist reduir la seva xifra de persones sense feina. El volum però no ha estat suficient per compensar la pujada registrada als 18 municipis restants de la comarca. El saldo del mes d’octubre és de 585 persones més a l’atur, situant-se el volum de maresmencs i maresmenques sense ocupació en 33.345 i una taxa d’atur comarcal del 16,99%.
Si bé la comparativa mensual de les dades és negativa, la interanual aporta una visió més optimista. Respecte a l’octubre de 2014, hem aconseguit reduir l’atur en 3.546 persones, una xifra que a nivell percentual representa una reducció del 9,61%. La disminució de l’atur interanual ha estat més notable entre els homes. El col·lectiu masculí ha registrat una reducció de la desocupació del 12,72%, un percentatge que baixa al 6,73% entre les dones. En canvi, a l’anàlisi mensual s’intercanvien els papers i el col·lectiu masculí dobla el femení en augment de la desocupació (391 homes més aturats davant de 194 dones).
Per segon mes consecutiu, l’anàlisi per sectors econòmics indica que la indústria i la construcció evolucionen més favorablement que els serveis, l’agricultura o el col·lectiu de persones sense ocupació anterior (SOA). Mentre en aquests darrers puja l’atur, la construcció registra un descens de la desocupació de 53 persones i la indústria de 47. En la comparativa interanual són aquests sectors els que encapçalen el rànquing percentual de disminució de l’atur. En el cas de la construcció la reducció ha estat del 19,40% i a la indústria del 13,48%. L’agricultura, el SOA i els serveis se situen entorn al 7%.
Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d’Atur del mes d’octubre elaborat per l’Observatori de Desemvolupament Local: