Taller d’educació nutricional: alimentació i esport

Data:28 de maig de 16h a 19h a Mataró. Últimes places!

Objectius Donar pautes nutricionals i consells dietètics per entrenaments, pre-competició, competició i post-competició. Contingut L’exercici físic és un activitat molt important en totes les etapes de la vida, i és necessària la seva pràctica habitual per mantenir un bon estat de salut. Per a un conjunt de la població, l’esport formarà part de les seves vides i hauran d’adaptar els seus hàbits nutricionals en funció de la intensitat de l’exercici físic aconseguint així un òptim rendiment esportiu. El rendiment físic està molt relacionat amb la nutrició, així doncs l’esportista amb una dieta correcta i un bon entrenament obtindrà els millors resultats en una competició. Referència alimentacioiesport/maig’15 Públic Persones esportistes interessades en la temàtica Modalitat Presencial Dates: Dijous dia 28 de maig de 2015 Horari 16h a 19h Hores 3 Lloc Sala de Plens del Consell Comarcal del Maresme (Pl. Miquel Biada) davant mateix de l’estació Renfe. Població Mataró 08301 Dates d’inscripció 2015-04-30 Data fi d’inscripció 2015-05-26 Nombre de places Mínim 10 i màxim 20 Requisits d’accés Per ordre d’inscripció. Com s’ha de fer la inscripció

Podeu fer la inscripció a través del formulari següent: http://www.ccmaresme.cat/formulari.php?id=11089

Cost

Aquest taller està subjecte a Preu Públic de 20€ (segons Ordenança nº 22 del CCM).

Forma de pagament Un cop feta la inscripció, el CCM farà arribar per email la carta de pagament per a liquidar el Preu Públic. És requisit imprescindible haver liquidat el Preu Públic abans d’iniciar-se el taller. Entitat que realitza la formació Elena Juez, Graduada en Nutrició Humana i Dietètica (col·laboradora de l’empresa Solucions Socials). Contacte

Maresme Capacita-Consell Comarcal del Maresme
maresmecapacita@ccmaresme.cat

93 741 11 75

Organitzen i col·laboren: Maresme Capacita-Consell Comarcal del Maresme i l’empresa Solucions Socials. Programa

1)Aspectes dietètics-nutricionals durant la pràctica esportiva
-D’on treiem l’energia?
-Tipus d’hidrats de carboni i aliments que els contenen.
-Què és l’índex glicèmic?
-Quins volums d’aliments són aconsellables ingerir a cada moment de la pràctica esportiva.
-La importància de la hidratació.
2)Estratègia nutricional abans d’afrontar una competició.
3)Aspectes dietètics-nutricionals durant la preparació d’una competició.
-Possibilitat d’avituallament o necessitat d’utilitzar motxilla.
-Hidratació essencial durant la competició.
-Snacks durant la competició.
4)Aspectes dietètics-nutricionals després de la competició.
-Ús de preparats o alimentació proteica amb la finalitat d’una óptima recuperació muscular.
-Ingerir aliments alcalinitzants o basificats.
-Quins volums són aconsellats?
-Quins tipus d’aliments estan més indicats.
5)Utilització de preparats ergogènics.
-Idoneïtat d’aquests preparats
-Begudes isotòniques indicades per a cada pràctica esportiva
-Ús de la cafeïna.

Tastet de productes al final de la sessió.