Lleu descens de l’atur al Maresme

 

Juliol s’ha convertit en el sisè mes consecutiu de reducció de les xifres d’atur a la comarca, encara que ho ha fet d’una manera molt més moderada que en els anteriors. El nombre de persones inscrites com a demandants de feina s’ha reduït de 120, però només ha afectat al col·lectiu masculí, segons recull l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme.

La construcció, la indústria i l’agricultura han estat els sectors que durant el juliol han fer baixar la xifra de desocupació al Maresme en un 0,34% respecte al mes anterior, un percentatge gairebé similar al registrat al conjunt de Catalunya (-0,35%), però sensiblement superior a la mitjana provincial (-0,08%). La comparativa interanual aporta xifres i percentatges més positius. La comarca té 2.596 aturats menys que fa un any, el que representa una reducció de la desocupació del 6,79%.

En total, el nombre de persones que cerquen feina és de 35.659, situant-se la taxa d’atur comarcal en el 15,6%. Tal i com es constata en els darrers mesos, les dones són les més afectades per la manca de treball (18.750 davant 16.909 homes). Aquestes diferències col·loquen la taxa d’atur femení en el 17,7%, gairebé 4 punts per sobre del masculí (13,8%).  De fet, durant el passat juliol, es van registrar 216 dones aturades més. 

A nivell local, la reducció de l’atur s’ha concentrat en 13 dels 30 municipis maresmencs: Argentona, Calella, Canet de Mar, Dosrius, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt i Tordera. Mataró, tot i haver registrat un descens de la desocupació de l’1,24% continua sent el municipi amb una taxa d’atur més elevada: el 20,02%; això sí, gairebé un 7% menys que fa un any.

A l’altra banda ens trobem 7 municipis amb un volum de desocupació inferior al 10%: Cabrera de Mar (8,62%), Sant Vicenç de Montalt (8,65%), Alella (9,02%),Teià (9,18%), Cabrils (9,51%), Òrrius (9,58%) i Tiana (9,59%).

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d’Atur elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme: