prova

Vols fer una estada en un altre país?  




Tant si tens clara la teva opció, com si no saps què t’agradaria, ni per on començar, al Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme, t’oferim diferents recursos per informar-te i t’assessorem i orientem per trobar i realitzar el teu projecte de mobilitat.Tens tot un ventall d’opcions i possibilitats al teu abast… Situa’t…













 
 
 
 
 
 




Què trobaràs al servei de mobilitat internacional?




Informació, orientació i assessorament sobre les opcions que tens al teu abast per fer una estada en un altre país. Pots rebre informació personalitzada a l’Assessoria Presencial, on una professional especialitzada en mobilitat internacional dels joves t’atendrà de forma individual i t’orientarà perquè puguis concretar i donar forma al teu projecte de mobilitat. També rebràs informació dels aspectes més transversals i pràctics de la mobilitat en un país concret (visats, DNI, allotjament, prestació d’atur, seguretat social, impostos, xarxes de suport, etc.).




Oferta periòdica de tallers i formacions grupals sobre temes concrets relacionats amb la mobilitat internacional dels i les joves.







  • Butlletí de mobilitat internacional jove


    Abans del dia 10 de cada mes, pots disposar, de forma periòdica, de notícies i informacions de projectes i oportunitats concretes per fer una estada en una altre país. 





Com pots accedir al Servei?



Els ajuntaments que impulsen el Servei de Mobilitat estan a la teva disposició per atendre’t i orientar-te segons els dubtes i necessitats que se’t puguin plantejar. Et deixem les dades de contacte del Punt d’Informació Juvenil del teu municipi per si vols ampliar informació, resoldre algun dubte, demanar dia i hora per l’assessoria, inscriure’t a un taller…





Situa’t…


Si ho prefereixes, també pots situar-te una mica més en tot aquest món fent un volt per aquest recull de webs que hem seleccionat i visitant el nostre Facebook.




  • ESTUDIS: Mobilitat que es duu a terme en el marc de l’educació formal amb diferents finalitats i per diferents perfils d’edat o programes educatius.


    Batxillerat: realitzar un any de batxillerat a l’estranger. Es pot fer a través d’una agència que ho gestiona tot, o bé, cercant una escola i fent el tràmit corresponent.



    Formació professional: Realitzar la formació professional o formació dual a l’estranger. 



    Estudis universitaris: Començar una carrera a l’estranger, o bé participar en un programa com Erasmus el qual permet fer un curs o un semestre a una universitat estrangera. Aquest programa es gestiona a través de les Universitats. 



    Més informació: http://ec.europa.eu/education/opportunities/higher-education/study-mobility_en.htm 



    Màsters: Estudiar un Màster a l’estranger, cercant les universitats que ho ofereixen.

    Més informació: http://www.mastersportal.eu/ 



    Idiomes: Realitzar un curs d’idioma al país de destinació, ja sigui a través d’una empresa que ho gestioni des d’aquí, o bé cercant un curs propi del país.

    Exemple: http://www.coursefinders.com/





  • FEINA I PRÀCTIQUES LABORALS: aprendre un idioma, conèixer un altre país, passar les vacances treballant en un altre ambient, adquirir experiència en un sector professional concret, són motius que et poden portar a treballar en un altre país.



    Pràctiques laborals: Les pràctiques laborals es duen a terme per facilitar l’aprenentatge dels joves i la seva inserció al mercat laboral. Es realitzen, normalment, durant els estudis o al finalitzar-los.

    Més informació: http://www.eurodyssee.eu/es/sobre-eurodisea.html

    http://ec.europa.eu/education/opportunities/vocational/students_en.htm QUIN ENLLAÇ ÉS MILLOR DELS DOS???



    Feina qualificada: recerca de feina en un sector específic, referent a uns estudis i/o experiència professional anterior. La recerca d’aquest tipus de feina es fa a través dels canals de recerca del país de destí, pel sector o serveis d’ocupació del país, com per exemple eures. El coneixement de l’idioma del país de destí sol ser necessari. 

    Més informació: https://ec.europa.eu/eures/page/homepage?lang=es



    Feina temporal: recerca de feina per una temporada en sectors com l’hostaleria, feines agrícoles, feines a creuers, parcs temàtics, … Tot i que aquestes feines també podrien ampliar-se a més temps. Existeixen canals de recerca generals, per país o per sectors. Aquesta, també pot ser una opció de transició per persones que cerquen una feina qualificada.

    Exemple: http://www.pickingjobs.com





  • ESTADES SOLIDÀRIES I VOLUNTARIAT: a prop de casa o ben lluny, coneix gent d’altres països i cultures, mentre fas una tasca solidària, des d’unes poques setmanes fins a 1 any. Els voluntaris ofereixen una part del seu temps en la realització de tasques que permeten la millora de la societat o d’un col·lectiu específic. Es poden fer voluntariats de molts tipus, amb duracions i finalitats diferents.



    SVE: el Servei de Voluntariat Europeu forma part de les accions de mobilitat de les persones del programa Erasmus +. Permet la mobilitat dels joves de 17 a 30 anys per un període de 2 a 12 mesos a diferents entitats d’Europa. La subvenció cobreix la manutenció, l’allotjament i les despeses de viatge del voluntari.

    Més informació: http://www.erasmusplus.injuve.es/acciones/voluntariadoeuropeo/?__locale=es



    SCI: El Servei Civil Internacional coordina diferents voluntariats arreu del món, de 3 a 12 mesos de durada aproximada i per persones majors de 18 anys. El voluntari paga una quota d’inscripció, que a vegades, cobreix la manutenció del voluntari. El viatge se’l paga el voluntari.

    Més informació: http://www.sci-cat.org/voluntariat-de-llarga-durada/ltv



    Altres estades de voluntariat: existeixen entitats i empreses que realitzen programes de cooperació i solidaritat a tot el món, realitzant projectes de tipologia diversa, o bé, xarxes que ofereixen manutenció i allotjament a canvi de feina en diferents projectes (reconstrucció, agricultura, etc.).

    Exemples: 

    http://www.setem.org/site/cat/catalunya/voluntariat/

    http://wwoofinternational.org



  • PROJECTES INTERNACIONALS: per compartir les teves idees i interessos, conèixer altres realitats, conviure i treballar conjuntament amb joves d’altres països,… Parlem d’estades a l’estranger de curta durada, d’1 setmana a 2 mesos. Solen estar encabides en un programa concret com el intercanvis juvenils o els camps de treball.



    Intercanvis Juvenils: Els intercanvis juvenils són estades de curta duració, majoritàriament per a joves de 18 a 25 anys (alguns a partir de 13 i fins a 30 anys) a un país participant del programa Joventut en Acció.

    Més informació: http://www.erasmusplus.injuve.es/acciones/intercambios/?__locale=es

     

    Camps de treball: els camps de treball permeten viure una experiència de treball comunitari. N’hi ha de locals, europeus i internacionals.

    Més informació: consulta la secció de camps de treball del Jove.cat





  • PREPARACIÓ DEL VIATGE: parlem de… compartir cotxe, autoestop, autobús, interrail, intercanvi de cases, couchsurfing, o el voluntariat a canvi d’allotjament, etc. Però també de… visats, permisos de treball, cobertura sanitària, prestacions d’atur, homologació de títols, etc


    Transport i allotjament

    Més informació: viatgeteca Jove.cat 


    Aspectes transversals

    Exemple: http://europa.eu/youth/eu/article/seguridad-social-en-europa_es





El servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme és un projecte impulsat pels ajuntaments d’
Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Cabrera de Mar, Cabrils, Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar amb la coordinació del Consell Comarcal del Maresme i el suport de la Direcció General de Joventut i la Diputació de Barcelona.