Moderat descens de l’atur al Maresme

 

El nombre de persones inscrites com a demandants de feina s’ha reduït durant el mes de juliol en 189. Això representa un descens percentual del 0,49% respecte al juny. Un percentatge que contrasta amb el de la província que ha experimentat un increment de l’atur del 0,25% . A la comarca del Maresme, amb un taxa de desocupació del 16,4%, el descens de l’atur s’ha detectat en tots els grups d’edat, a excepció del col·lectiu de més de 45 anys.

Segons les dades d’atur analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, la disminució de l’atur durant el mes de juliol s’ha centrat en els homes (-326). En canvi, ha experimentat un lleuger increment entre el col·lectiu de dones (+137). L’atur femení al Maresme és del 18,1%, mentre que el masculí arriba al 15,1%. Tot plegat dóna una taxa d’atur del 16,4%, un punt per sobre de la mitjana de Catalunya i 0,5% més que la mitjana provincial.

En termes relatius ha estat força intensa la reducció de la desocupació entre els joves (-8,05%) i, per sectors, la construcció és la que encapçala el rànquing en el descens de l’atur (-1,82%), seguida de la indústria (-1.51%). En canvi, el nombre de persones demandants de feina en el sector serveis ha augmentat en 62. Tot i això, a nivell d’activitats, l’hostaleria és la que ha experimentat la reducció més elevada de l’atur (138).

A nivell del Maresme, el descens del volum de persones aturades s’ha concentrat en 14 dels 30 municipis. En concret: Alella, Arenys de Mar, Caldes d’Estrac, Calella, Dosrius, Malgrat de Mar, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Teià i Tordera.

Mataró és l’únic municipi on se supera el 20% de taxa d’atur. En concret, la capital del Maresme registra una desocupació del 21,14%.

Podeu ampliar informació, consultant el Report d’Atur del mes de juliol elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme