Per tercer mes consecutiu la taxa d’atur del Maresme ha experimentat un lleu descens. Segons el recull de dades fet per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, la xifra de persones desocupades s’ha reduït durant el mes de maig a 19 dels 30 municipis del Maresme. Aquesta disminució ha situat la taxa d’atur comarcal per sota del 17%. Tot i això, 39.257 maresmencs i maresmenques busquen feina.
La disminució de l’atur al Maresme durant el mes de maig només ha afectat al col·lectiu masculí. El llistat d’homes sense ocupació s’ha rebaixat en 186. En canvi, la xifra de dones demandants de feina ha augmentat d’11. En percentatges, l’atur al Maresme s’ha reduït respecte al mes anterior d’un 0,44%, una xifra que supera la del conjunt de la província (el 0,11% menys d’atur), però que se situa per sota de la mitjana de Catalunya ( el 0,75% menys).
El descens de demandants d’ocupació es reparteix entre tots els sectors, però els serveis són els que aglutinen una xifra més elevada (-108 persones). Segueix l’agricultura (-35), la indústria (-20), la construcció (-8) i el col·lectiu sense ocupació anterior (SOA amb -4).
El balanç interanual no és tant positiu. La xifra de persones desocupades al Maresme ha crescut en 2.635 respecte al mes de maig de 2011. El creixement interanual se situa en el 7,02%, un percentatge sensiblement superior al de la província de Barcelona (6,17%) i al de la mitjana catalna (5,98%).
L’anàlisi fet per l’Observatori de Desenvolupament Local indica que l’augment de l’atur al Maresme en el darrer any ha afectat tant a homes (+8,02%) com a dones (+6,36%). S’ha concentrat en les persones de més de 30 anys i ha afectat a tots els sectors econòmics.
Dades per municipis durant el mes de maig
Calella i Malgrat de Mar són els municipis que durant el mes de maig han registrat una disminució absoluta més elevada de l’atur. A banda d’aquestes poblacions, també han tingut un lleuger retrocés en la xifra de persones aturades els municipis d’Arenys de Mar, Arenys de Munt, Cabrils, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, El Masnou, Montgat, Òrrius, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Santa Susanna, Tiana, Tordera i Vilassar de Dalt.
Mataró, amb el 21,61%, i Pineda, amb el 21,18%, continuen sent les poblacions amb una taxa d’atur més elevada. També superen la mitjana comarcal (el 16,94%), Tordera (20,36%), Premià de Mar (17,50%), Sant Iscle de Vallalta (17,44%), Malgrat de Mar (17,13%) i Canet de Mar (17,06%).
Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d’Atur del mes de maig publicat per l’Observatori de Desenvolupament Local: