18 dels 30 municipis del Maresme han registrat una lleugera disminució de l’atur durant el mes d’abril, essent Calella, Palafolls i Santa Susanna les poblacions que han registrat descensos més importants. La taxa d’atur al Maresme se situa en el 17% i continua estan per sobre de la mitjana catalana i de la província de Barcelona.
Segons l’anàlisi de les dades d’atur analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, el sector serveis és el que ha liderat el descens de la xifra d’atur a la comarca que s’ha vist reduïda en 283 persones. Tot i això, les xifres de desocupació al Maresme es mantenen elevades i 39.432 persones estan inscrites com a demandants de feina.
En percentatges, la disminució de la taxa d’atur comarcal s’ha situat en el 0,71%, un percentatge superior al registrat en el conjunt de Catalunya (-0,40%) i al de la mitjana de la província de Barcelona que tanca el mes d’abril amb un augment de la desocupació del 0,06%.
Per sectors econòmics, els serveis són els que acumulen una reducció més important de l’atur (338 persones menys), seguit de l’agricultura (-26). En canvi, a la construcció ha augmentat en 42 el nombre de demandants de feina. A la indústria també hi ha hagut un increment de 6 aturats més i dins del col·lectiu de persones registrades com sense ocupació anterior (SOA) també es registra un augment de 33.
La disminució de l’atur s’ha notat en tots els grups d’edat excepte en el de 45 anys i més. Dins d’aquest col·lectiu s’han sumat 79 maresmencs i maresmenques a la llista de persones aturades.
Encapçalen el percentatge de reducció d’atur Calella (-5,68%, Santa Susanna (-4,23%), Palafolls (-4,17%), Caldes d’Estrac (-3,93%) i Pineda de Mar (-3,01%). També han aconseguit frenar la desocupació Arenys de Mar, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Malgrat de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Teià, Tiana, Tordera i Vilassar de Dalt.
Les xifres del mes d’abril han deixat Mataró com a el municipi maresmenc amb una taxa d’atur més elevada (el 21,46%), li segueix Pineda de Mar amb el 21,28% i Tordera (20,71%). També superen la mitjana comarcal els municipis de Malgrat de Mar (18,01%), Calella (17,83%), Sant Iscle de Vallalta (17,59%), Premià de Mar (17,49%) i Canet de Mar (17,40%).
Podeu ampliar aquesta informació, consultant el Report d’Atur elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme: