Els accidents “in itinere” ja representen un 10% de la sinistralitat laboral al Maresme

Durant el segon trimestre de l’any es van comunicar 1.891 accidents laborals al Maresme. És una xifra inferior a la del trimestre anterior, però superior a la registrada durant el mateix període de 2023.

Del total de sinistres laborals registrats a la comarca durant els mesos d’abril, maig i juny, 1.704 van tenir lloc en el decurs de la jornada de treball i 187 es van produir en els desplaçaments d’anada o tornada de la feina. Els accidents “in itinere” representen el 10% del total de sinistralitat laboral al Maresme i són els que més augmenten.

Les dades presentades per l‘Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal mostren que la tipologia de sinistres que va a l’alça en les dues comparatives són els que es produeixen “in itinere”. Aquests han experimentat un creixement del 10,65% respecte al trimestre anterior i del 14,72% envers l’any passat. En canvi, el accidents en jornada laboral que requereixen baixa es mantenen estables en la comparativa interanual i descendeixen lleugerament (-0,11%) respecte al trimestre anterior. En el cas dels accidents sense baixa laboral mostren un increment interanual del 9,22% i una reducció del 6,63% respecte al trimestre anterior.

Seguint la tendència de tots els informes de sinistralitat laboral al Maresme, la majoria dels accidents a la feina amb resultat de baixa són de pronòstic lleu. Només 9 persones treballadores van patir ferides de pronòstic greu i, sortosament, al llarg del segon trimestre de l’any no s’ha registrat cap víctima mortal.

Podeu ampliar aquesta informació consultant l’Informe de sinistralitat laboral -2n trimestre de 2023 elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme: