El Consell Comarcal obre una línia de subvencions per ajudar les empreses turístiques maresmenques en el procés de transició digital

Les empreses interessades poden presentar la seva sol·licitud fins al 30 de setembre

El Consell Comarcal ha obert una convocatòria de subvencions adreçades a les empreses del sector turístic amb domicili social i centre de treball al Maresme que disposin d’un projecte per digitalitzar la seva empresa.

Aquesta subvenció forma part del projecte Maresme EuroVelo8 i té com a objectiu reforçar la millora de l’oferta i promoció online de la destinació turística del Maresme a partir de la tecnificació i l’aposta per l’ús de les noves tecnologies com a palanca de canvi i transformació territorial.

Poden ser objecte de subvenció les despeses d’adquisició o pagament per ús de software, de desenvolupament de pàgines web, d’equipaments per al procés d’informació, hardware i d’altre maquinari necessari per a la millora de la presència a internet, xarxes socials, gestió de clients, ciberseguretat i comunicacions segures, facturació electrònica, oficina virtual… i totes aquelles que queden recollides a les Bases de la convocatòria.

En total el Consell Comarcal del Maresme destinarà 110.000 euros a ajudar el sector turístic en els seus processos de digitalització. Les empreses que compleixin els requisits rebran, com a màxim 4.000 euros de subvenció.

Les sol·licituds es poden presentar de l’1 d’agost al 30 de setembre

Maresme EuroVelo 8

Maresme EuroVelo 8 és un projecte gestionat pel Consell Comarcal que, aprofitant el traçat maresmenc de la xarxa europea de rutes ciclistes EuroVelo, millorarà la sostenibilitat turística de la comarca mitjançant la promoció del cicloturisme (turisme verd, esportiu i de natura) com a oferta alternativa a la de sol i platja.

El projecte, inclòs a la convocatòria extraordinària 2023 del Plan de sostenibilidad turística en destinos del Ministerio de Industria y Turismo, compta amb una subvenció de 3.090.631 euros en el marc del Pla de Recuperació, Transformacií i Resiliència dels fons europeus Next Generation EU i inclou actuacions genèriques que beneficiaran a tota la comarca i d’altres específiques que es duran a terme en els municipis que s’hi han mostrat interessats.

Les actuacions, que hauran d’estar acabades abans del 31 de març de 2026, s’estructuren en 4 eixos: transició verda i sostenible, millora de l’eficiència energètica, transició digital i competitivitat.