Servei de l’Agència comarcal de l’energia

L’Agència Comarcal de l’Energia és el servei del Consell Comarcal que dona suport tècnic en matèria d’energia a tots els municipis de la comarca, sent el seu objectiu principal de l’Agència és proporcionar als ajuntaments del Maresme les eines i l’assessorament per a un millor control de la despesa energètica i per a la presa de decisions cap a l’eficiència i l’estalvi energètic.

Aquest objectiu s’aconsegueix a través de:

  • Gestió energètica: dur a terme la comptabilitat energètica a través del seguiment i el control de la facturació dels subministraments energètics d’electricitat, gas i altres combustibles. 
  • Assessorament tècnic en matèria d’energia: establir objectius reals de millora en estalvi i eficiència energètica per tal d’optimitzar els consums dels diferents equipaments municipals i obtenir un impacte econòmic.
  • Gestió de la compra agregada d’energia elèctrica i gas natural: comprar l’energia pels ens locals de la comarca de la manera més avantatjosa possible el que fa al preu, establir un únic proveïdor, garantir energia verda 100%, màxima seguretat jurídica, etc.
  • Impulsar la transició energètica: fomentar projectes transformadors dins l’àmbit d’energia per tal d’avançar cap a un model energètic renovable i més social.

Destinataris

Tots els municipis de la comarca

Condicions de concertació

Normativa de referència: Conveni de col·laboració entre l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i el Consell Comarcal del Maresme per a la gestió i seguiment de la compra agregada d’energia i d’elements d’estalvi energètic.

Model:  Per delegació de competències d’acord amb l’article 25.1 del Decret legislatiu 4/2003, de 4 de novembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei d’organització comarcal de Catalunya

Cost:  Les quotes es calcularan mitjançant una fórmula en base a l’anàlisi de costos del servei i a les necessitats específiques i requeriments de cada ens local.

Requeriments:  L’Ajuntament es compromet a l’aprovació i disposició de la despesa anual necessària per realitzar la contractació de l’energia elèctrica i el gas natural.

Procediment:  Sol·licitud per part de l’Ajuntament i formalització del conveni pel qual el Consell Comarcal elaborarà l’expedient de contractació per a la compra agregada d’energia elèctrica i el gas natural de l’Ajuntament i els seus organismes dependents.