Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Exposició: La fàbrica transparent

maig 30 @ 20:00 - juny 5 @ 22:00

En el marc del festival Panòptic, el divendres 30 de maig s’inaugura l’exposició La fàbrica transparent amb la presència de les artistes participants Marta Azparren, Raquel Friera i Roc Parés, i el comissari Marc Villanueva Mir.

L’exposició que es podrà visitar fins al 23 de juny al M|A Presó de Mataró,  desplega una sèrie de paisatges que ens interroguen sobre la relació entre els videojocs i el treball, així com sobre el valor del temps i la imaginació. Si bé acostumem a pensar els videojocs com una activitat d’oci o un moment d’evasió, aquests cada cop s’assemblen més a un complement de la jornada laboral en la mesura que creem continguts o generem dades que altres empreses transformaran en perfils comercials, patrons conductuals o entrenaments per a eines d’intel·ligència artificial.

Al mateix temps, el treball adopta progressivament components dels jocs reconvertits en eines de control. Partides curtes, normes simples, rutines repetitives i un balanç meticulosament calibrat entre gratificació i frustració són els ingredients d’una nova ergonomia digital que conquereix les pantalles i confón els límits entre temps d’oci i temps de treball, entre improductivitat i hiperproductivitat. A la fàbrica transparent, es fa cada cop més difícil distingir quan som dins i quan som fora.

 

Mostra els detalls

Inici:
maig 30 @ 20:00
Finalització:
juny 5 @ 22:00