Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Inauguració de l’exposició “150 anys del naixement de Maria Freser”

juny 16 @ 12:00 - 14:00

Coincidint amb el 150è aniversari del seu naixement, Vilassar de Mar ret homenatge a una de les seves pintores més prolífiques Maria Ferrés Puig, coneguda artísticament com a Maria Freser, encara que també signava les seves obres com a “MF” o “Mari-Clo”.

Filla d’una família d’indians amb interessos naviliers i germana de l’arquitecte Eduard Ferrés i Puig, va ser deixeble del pintor i gravador Rafael Estrany i Ros. Va treballar l’aquarel·la, l’oli, el dibuix i el gravat.

En les seves obres reproduïa flors, jardins, paisatges, temes de Valls i persones (ballarines, gitanos, bruixes, gent del carrer, personatges de la guerra civil…). També va fer pintura mural. La majoria de les seves obres estan dipositades al Museu Municipal de Vilassar de Mar. La seva natal, ca la Duana, avui desapareguda, s’ubicava en aquest indret.

El Consell Comarcal del Maresme col·labora en aquest homenatge amb la voluntat de posar en valor el paper de les dones al llarg de la història en diverses esferes de la societat, entre elles l’art.

L’exposició “150 anys del naixement de Maria Freser” s’inaugurarà al Museu Monjo de Vilassar de Mar el 16 de juny a les 12h i es podrà visitar fins al 28 de juliol

Mostra els detalls

Data:
juny 16
Hora:
12:00 - 14:00

Recinte

Museu Monjo, Vilassar de Mar
Camí Ral 30
Vilassar de Mar, 08340
+ Mapa de Google