El Consell Comarcal participa a la Comissió d’Innovació creada per Localret i la Taula del Tercer Sector per garantir els drets de la ciutadania en l’entorn digital

Localret i la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya han establert un marc de treball conjunt per al desenvolupament de projectes d’innovació social digital en l’àmbit de les relacions entre l’administració local i les entitats socials de Catalunya. L’objectiu és prevenir l’aparició de noves desigualtats derivades de les tecnologies de la informació i la comunicació.

Per començar a treballar, s’ha constituït la Comissió d’Innovació, un nou espai de treball format per representants de l’Administració Local, entre d’altres el Consell Comarcal del Maresme, i d’entitats socials que té com a fita compartir coneixements, experiències i col·laborar en projectes que garanteixin els drets de ciutadania a l’entorn digital. Un dels primers reptes serà avaluar i fer propostes sobre l’aplicació de la Intel·ligència Artificial en l’àmbit dels serveis socials.

El nou espai també promourà la generació de coneixement mitjançant la recerca i la divulgació sobre els principals desafiaments que presenten les tecnologies i la seva repercussió en les persones en situació de vulnerabilitat. A més, fomentarà la formació i l’acompanyament a entitats i professionals per a la millora de l’atenció social i la gestió a través de la digitalització.