Correu Facebook Twitter Instagram Youtube Issuu
MOBILITAT INTERNACIONAL JOVE DEL MARESMEMOBILITAT INTERNACIONAL JOVE DEL MARESME

REPTES - Joves del Maresme ens els règims de mobilitat

VIVÈNCIES DE MOBILITAT

Adrià
Pràctiques
Àlex
Turisme
Eva
Voluntariat
Jordi
Treball
Júlia
Voluntariat
Júlia
Camp de treball
Laura
Voluntariat
Mohamed
Au-pair
Júlia
Camp de treball internacional d´un triatló esportiu a Itàlia.
Volia sortir de “la caixa”, el poble, els estudis, la universitat,… Necessitava marxar i buscar altres horitzons més enllà del món on he crescut, i de passada aprendre anglès

Els camps de treball són estades en les que grups de joves de diversos països convieuen i col·laboren voluntàriament en un projecte educatiu, cultural, esportiu, o mediambiental. Duren dues setmanes i l’edat mínima per participar-hi són els 18 anys (20/1 pels països del Sud). El participant costeja el viatge, l’assegurança i una quota per a l’organització que l'envia (d’uns 100-150€). La resta de despeses queden cobertes, inclosos els processos de formació prèvia i d’avaluació posterior. Les principals entitats que gestionen camps de treball internacional a casa nostra són la COCAT   i el SCI.

Anteriors
Van arribar les vacances d´estiu i tenia clar que les dedicaria a viatjar
Després d'un any d´estar estudiant, van arribar les vacances d´estiu i tenia clar que les dedicaria a viatjar, que és el que més m'agrada.
Volia eixamplar els meus horitzons més enllà del món on he crescut, i de passada aprendre anglès.
Varies organitzacions ofereixen la possibilitat de participar en camps de treball internacional
Varies organitzacions ofereixen la possibilitat de participar en camps de treball internacional a les seves webs. Pots consultar els camps en diferents categories:
mediambientals, socials, d´esports,... esculls els que t'agraden i el dia que s'obren les inscripcions ja disposes dels seus codis per  apuntar-te.
Fent la motxilla, em vaig emportar una postal per escriure un missatge a cada voluntari
Fent la motxilla, em vaig emportar una postal per escriure un missatge a cada voluntari quan acabés el camp. No sabia amb qui em trobaria,
però tenia la certesa que cada persona m'aportaria alguna cosa diferent,  obrir-me al món en temes desconeguts, noves maneres de veure les coses, motivacions per continuar endavant,...
La primera impressió en arribar al camp va ser molt positiva
La primera impressió en arribar al camp va ser molt positiva: tant el lloc, com la resta de companys voluntaris semblaven molt acollidors.
Érem 11 persones procedents de set països en tres continents.
En els camps es treballa de 6 a 8h al dia
En els camps es treballa de 6 a 8h al dia, en funció de com estigui organitzat i les tasques a realitzar. La resta d'hores es destinen a activitats d'oci i a crear convivència,
que és la veritable raó per la qual has anat fins allà. Nosaltres vam col·laborar en l´organització d´una Triatló sostenible: muntàvem les valles, el recorregut, les zones per menjar, i assistíem als atletes donant-los  aigua.
Ens havien preparat una benvinguda, cuinant pasta per tothom, i ensenyant-nos el ball popular de la tarantel·la.
L'arribada a la Pugglia va ser molt emotiva per part de la gent del poble que ens estava esperant. Era un municipi de només 500 habitants, proper a la costa adriàtica.
Ens havien preparat una benvinguda, cuinant pasta per tothom, i ensenyant-nos el ball popular de la tarantel·la.
L´endemà de la nostra arribada, la gent ens saludava pel carrer i ens parlaven en italià
L'endemà de la nostra arribada, la gent ens saludava pel carrer i ens parlaven en italià perquè la majoria no sabia anglès. Aquest contacte jo el vivia amb molta proximitat,
pel fet de ser espanyola em tractaven com si fos de la família. Altres voluntaris que venien d'una major llunyania cultural estaven més cohibits.
Després de treballar anàvem de restaurants
Després de treballar anàvem de restaurants, menjàvem a la platja, jugàvem a vòlei, podíem descansar o estar solts llegint un llibre. També podies anar-te'n a parlar amb un altre voluntari que t'expliqués la seva vida.
Al començament tothom té una mica de por, perquè no coneix a la resta de participants, però t'obres ràpidament perquè te n'adones que tothom parteix de zero.
Hi havia un voluntari que venia de la Sibèria i que no havia vist mai el mar
Hi havia un voluntari que venia de la Sibèria i que no havia vist mai el mar. Jo he nascut en un poble de la costa, i em va impactar molt quan el va veure per primer cop als seus 30 anys.
Va ser com si estigués en la seva pell, vivint tota l'emoció d'aquell moment.
Tot i que la convivència de vegades es complica
Tot i que la convivència de vegades es complica: Jo dormia molt a prop de la cuina i, cada matí, hi havia dos voluntaris que s'aixecaven a preparar-se ous amb ceba per esmorzar.
Jo em despertava cada dia amb l'olor a ceba fregida que no és molt agradable... Ho vam parlar i l´opció va ser que em llevés abans.
En l´estada et crees les teves persones de suport
En l'estada et crees les teves persones de suport: la millor amiga d'allà, el que et cuidarà com si fos el germà, la teva pròpia família en dues setmanes. Surts de la teva zona de confort,
però en construeixes una de nova. T'involucres en tot el que passa en el grup, i les emocions pugen i baixen com a la muntanya russa.
A la tornada a casa, els primers dies em sentia descol·locada
A la tornada a casa, els primers dies em sentia descol·locada, buscava a la gent amb qui havia compartit aquelles dues setmanes, i que feia tres setmanes no coneixia. Es crea un vincle tant fort,
que fins i tot després de tres anys continuo parlant amb molts d´ells. Quan explicava la meva experiència als amics del poble, no empatitzavem amb mi. No havien estat allà i no sabien amb quina passió havia viscut aquelles setmanes.
Aquesta experiència m´ha ajudat a ser pacient amb la gent
Aquesta experiència m'ha ajudat a ser pacient amb la gent, vaig aprendre que per treballar en equip s´ha de saber escoltar el que diu l'altre. De fet, a l'organització italiana els hi va agradar la meva manera d'interactuar amb el grup,
i em van proposar ser coordinadora d´un camp l'estiu següent. Així que vaig tornar al mateix poble per fer un nou camp de treball sobre la neteja de les platges d'aquella regió.
Següents
CRÈDITS
Consell Comarcal del Maresme Oficina jove del Maresme Nexes Diputació de Barcelona Direcció general de joventut  
^