Correu Facebook Twitter Instagram Youtube Issuu
MOBILITAT INTERNACIONAL JOVE DEL MARESMEMOBILITAT INTERNACIONAL JOVE DEL MARESME

REPTES - Joves del Maresme ens els règims de mobilitat

VIVÈNCIES DE MOBILITAT

Adrià
Pràctiques
Àlex
Turisme
Eva
Voluntariat
Jordi
Treball
Júlia
Voluntariat
Júlia
Camp de treball
Laura
Voluntariat
Mohamed
Au-pair
Júlia
Voluntariat lliure en una granja familiar a Alemanya
Coneixes gent, aprens a ser més autònoma, a espavilar-te, noves cultures. Ho vius tot intensament perquè cada cosa és una cosa nova

El voluntariat lliure permet als viatgers canviar treball (d’entre 3 i 6h diàries) per allotjament i manutenció en els països que visiten. Hi ha diverses plataformes per Internet: Helpx, Workaway  o Woof que generen un espai virtual de trobada entre particulars que cerquen ajuts puntuals (en una granja, un alberg, un hort,...) i persones que volen viatjar de manera perllongada i econòmica. Cal posar-se en contacte amb l'hoste per tal d’acordar la durada de l'estada que pot anar d’uns pocs dies fins a alguns mesos. Finalment, és el viatger qui tramita el visat i de contractar l’assegurança si cal.  

Anteriors
Havia començat primer de carrera de Psicologia
Havia començat primer de carrera de Psicologia. Anava i venia cada dia de Malgrat a Barcelona i, a part, estava fent altres activitats: castellers, diables, anglès i el Cau.
De fet, aquell any vaig començar a fer de cap a l'esplai, i a l'estiu amb els companys de l'agrupament vaig viatjar per primera vegada sense la família.
Entre gener i febrer, tenia vacances després dels exàmens i volia aprofitar per viatjar
Entre gener i febrer, tenia vacances després dels exàmens i volia aprofitar per viatjar.
Amb l'assessora de mobilitat vam estar mirant opcions i em va presentar el portal Helpx, de voluntariat lliure , que s'ajustava als meus propòsits.
Helpx és una pàgina web on pots trobar ofertes de persones que necessiten algú que els ajudi
Helpx és una pàgina web on pots trobar ofertes de persones que necessiten algú que els ajudi i a canvi, et donen menjar i et deixen dormir a casa seva. És com un voluntariat però no hi ha cap entitat entremig,
i acostumen a ser famílies les que pengen els anuncis. En el portal cerques el país on vols anar i et surten les feines disponibles, després et pots fixar en els comentaris que han escrit altres voluntaris i triar en base a aquest criteri.
Cercava ofertes de voluntariat per al Nord d´Europa
Cercava ofertes de voluntariat per al Nord d'Europa, i em va agradar la d'una  granja familiar d'un petit poble alemany proper a Hamburg. Després de fer-me el compte a Helpx
(que em va costar 30 euros per 2 anys), vaig enviar un correu per presentant-me a la família, vam parlar per Skype, i vam quedar d'acord amb les dates i condicions de l'estada.
Vaig fer la maleta
Vaig fer la maleta. A més de llibres i les meves coses, portava una caixa de galetes Tries com obsequi pels meus hostes.
Recordo que per arribar a la granja calia agafar diversos autobusos i trens, i vaig haver de planificar molt bé l'itinerari perquè desconeixia totalment el lloc.
Finalment, vaig arribar al vespre a una casa molt gran
Finalment, vaig arribar al vespre a una casa molt gran i bastant allunyada, on la família tenia animals de granja (la producció dels quals feien servir per l'autoconsum).
Havia triat treballar amb animals perquè em motivava més que en un hort, un jardí o un hotel.  Em vaig decantar per un lloc rural perquè cercava tranquil·litat després d'un semestre d'excessiva activitat.
La família que m´acollia estava formada per la mare, el pare i dos fills petits
La família que m'acollia estava formada per la mare, el pare i dos fills petits. Des de que van néixer els nens no havien allotjat voluntaris i jo era la primera després d'aquest llarg parèntesi.
Al matí ens aixecàvem, esmorzàvem tots junts i llavors l'home se´n anava a la feina i jo em quedava amb la dona que era traductora i treballava des de casa.
A la granja cada matí havia de posar menjar als animals
A la granja cada matí havia de posar menjar als animals i després netejar una mica l´estable de palla.
El ritme era molt pausat: treballaves una estona i llavors la dona et cridava per anar a prendre un te amb galetes, després t'hi tornaves a posar fins a l'hora de dinar que l'ajudava a la cuina.
A les cinc de la tarda ja era fosc i feia fred
A les cinc de la tarda ja era fosc i feia fred. Llavors havia de tancar els animals i després podia fer el que volgués. Sovint jugava amb els nens o em passava l'estona llegint tranquil·lament a casa.
Em sentia com una més de la família: assistint a festes d'aniversari, explicant-me històries de la guerra, acompanyant-me per visitar algun poble del voltant.
A la tornada de les vacances vaig procurar emportar-me una part d´aquella serenor
A la tornada de les vacances vaig procurar emportar-me una part d'aquella serenor que havia viscut durant aquells dies,
i prendre'm les coses amb més calma, passant també més estones amb els de casa.
A l´estiu vaig tornar a marxar amb Helpx, aquest cop a Bèlgica
A l'estiu vaig tornar a marxar amb Helpx, aquest cop a Bèlgica i amb un amic. Vam anar a una comuna de vàries famílies que tenien un restaurant i un hort ecològic. La convivència es feia sobretot amb altres voluntaris.
Els hostes que he conegut et faciliten l'adaptació, i són flexibles si vols dies per fer el turista. D'altra banda, és important escollir bé l'espai en el que vols implicar-te i penses que et sentiràs més còmoda dins de la diversitat d'ofertes.
Següents
CRÈDITS
Consell Comarcal del Maresme Oficina jove del Maresme Nexes Diputació de Barcelona Direcció general de joventut  
^