Correu Facebook Twitter Instagram Youtube Issuu
MOBILITAT INTERNACIONAL JOVE DEL MARESMEMOBILITAT INTERNACIONAL JOVE DEL MARESME

REPTES - Joves del Maresme ens els règims de mobilitat

VIVÈNCIES DE MOBILITAT

Adrià
Pràctiques
Àlex
Turisme
Eva
Voluntariat
Jordi
Treball
Júlia
Voluntariat
Júlia
Camp de treball
Laura
Voluntariat
Mohamed
Au-pair
Eva
Voluntariat europeu a un centre juvenil a Eslovènia
Tothom té aquestes crisis a la vida en què no saps gaire què fer. Doncs pren-t´ho com una oportunitat per coneixe't millor, el teu jo d'ara aplicat a un context diferent

El Servei de Voluntariat Europeu és una acció dins del programa Erasmus+ de la Unió Europea, que permet a joves d’entre 18 i 30 anys fer un voluntariat de 6-12 mesos en un país de la Unió Europea o veïns. El programa cobreix totes les despeses, 300 euros mensuals, formació i acompanyament. A la fi de l’estada s'emet el Youthpass, que és un certificat que acredita les competències apreses (idiomàtiques, digitals, cíviques, interculturals, d’autoaprenentatge).
Actualment aquest programa esta essent substituït pel Cos de Solidaritat Europea.

Anteriors
Volia fer alguna cosa que m´enriquís.
Durant l'últim any de carrera d'Història de l'Art, treballava en un centre obert i en dos museus els caps de setmana.
En acabar, volia fer alguna cosa que m'enriquís. Em van parlar del SVE i em vaig anar a informar del què oferia aquest programa.
Per fer un SVE cal cercar una oferta de voluntariat i presentar la candidatura a través d´una entitat d´enviament
Per fer un SVE cal cercar una oferta de voluntariat i presentar la candidatura a través d´una entitat d'enviament, que en el meu cas va ser el Consell Comarcal del Maresme.
L'assessora em va proposar un voluntariat per dinamitzar un Centre Juvenil a Krško (Eslovènia) i em va semblar l'opció perfecta.
L´SVE esta emmarcat en un programa europeu
L'SVE esta emmarcat en un programa europeu, això et dona molta seguretat però també implica alguns tràmits administratius addicionals.
Vam revisar l'acord d´activitats amb l'assessora, i el Servei va tramitar l'assegurança, el carnet i els vols d'avió. També vam fer una formació preparatòria abans de marxar.
El centre on treballaria i viuria era un edifici gran
El centre on treballaria i viuria era un edifici gran. A les plantes superiors hi havia un alberg juvenil on estava allotjada amb 4 voluntàries més. A baix, l'Espai jove on col·laboraria dinamitzant activitats culturals i recreatives per a la població.
A Eslovènia fins i tot els infants de 12 anys saben anglès
A Eslovènia fins i tot els infants de 12 anys saben anglès, i això em va facilitar enormement l'adaptació. Inicialment donava suport a la informadora juvenil del centre. Més endavant, vaig proposar destinar unes hores del voluntariat a un altre projecte.
Aquesta iniciativa no estava contemplada en el meu contracte
Aquesta iniciativa no estava contemplada en el meu contracte, però a tothom li va semblar bé. Vaig començar a col·laborar amb l'Associació Sonček (Sol) dos cops per setmana i aquest es va convertir amb el meu gran projecte.
També vaig participar en accions que gestionaven altres 11 voluntàries europees a la ciutat.
També vaig participar en accions que gestionaven altres 11 voluntàries europees a la ciutat.
Era fantàstic, perquè l'SVE et dona la xarxa i el temps necessaris per convertir-te en un agent de dinamització comunitària, malgrat que l'estada al lloc sigui relativament curta.
Tot i que al llarg d´un any sempre hi ha moments de nostàlgia de les persones
Tot i que al llarg d'un any sempre hi ha moments de nostàlgia de les persones, les coses i els paisatges que et són tan familiars i que has deixat enrera.
Sóc vegetariana i vaig trobar a faltar el gust dels espinacs que collim al nostre hort a Òrrius.
Tot i així, el programa et proporciona “un coixí” de persones al teu voltant
Tot i així, el programa et proporciona “un coixí” de persones al teu voltant que apaivaga aquestes sensacions momentànies.
A més, vaig tenir la sort de conèixer l'Alenka, la responsable de la neteja del centre, que em trobava cada matí quan obria la porta de la meva habitació i em donava molta tranquil·litat.
També vaig fer amistat amb altres voluntaris
També vaig fer amistat amb altres voluntaris que, com jo, tenien ganes de descobrir aquell entorn nou.
Vam pactar les condicions del voluntariat i vam disposar d´un parell de setmanes per viatjar pel país. SVE, significa anar a conèixer món, però d´una forma més propera a la cultura i a la gent que en el turisme “exprès” on només veus els edificis.
L´experiència a Eslovènia ha tingut un gran impacte en la meva trajectòria
L'experiència a Eslovènia ha tingut un gran impacte en la meva trajectòria.
En un moment on no sabia per on tirar, m'ha servit per evidenciar la faceta “d'educadora” que sempre he tingut amagada, i també m´ha donat la capacitat de decisió.
A la tornada, costa fer front a la monotonia del passat que sembla un retrocés
A la tornada, costa fer front a la monotonia del passat que sembla un retrocés: la mateixa feina que abans de marxar, freqüentar la gent de sempre, parlar la llengua materna,...
Marxaré a fer d'Au pair al Regne Unit, mentre segueixo estudiant a la UOC.
Següents
CRÈDITS
Consell Comarcal del Maresme Oficina jove del Maresme Nexes Diputació de Barcelona Direcció general de joventut  
^