Correu Facebook Twitter Instagram Youtube Issuu
MOBILITAT INTERNACIONAL JOVE DEL MARESMEMOBILITAT INTERNACIONAL JOVE DEL MARESME

REPTES - Joves del Maresme ens els règims de mobilitat

VIVÈNCIES DE MOBILITAT

Adrià
Pràctiques
Àlex
Turisme
Eva
Voluntariat
Jordi
Treball
Júlia
Voluntariat
Júlia
Camp de treball
Laura
Voluntariat
Mohamed
Au-pair
Àlex
Turisme alternatiu a Iran
No he marxat per necessitat de trobar una feina o de buscar uns estudis, sinó per les ganes de viatjar i de fer el meu projecte: un diari de viatge il·lustrat

El turisme alternatiu proposa maneres de viatjar diferents que et permeten conèixer a altres persones i cultures d'una manera lliure, autogestionada i amb molt baix pressupost. Aquestes alternatives promouen l'intercanvi entre viatgers/es amb organitzacions o particulars, que es contacten a través d'Internet. Couchsurfing, és la xarxa d'intercanvi hospitalari més coneguda, però hi ha altres sistemes per proveïr-se de transport i allotjament d'aquest estil.

Anteriors
He viatjat gairebé sempre
He viatjat gairebé sempre. Després d'acabar la carrera de Belles Arts he anat alternant els viatges amb el dibuix i, per sobreviure, marxava a França a treballar a la verema.
La idea de visitar l´Iran va sorgir amb un amic
La idea de visitar l'Iran va sorgir amb un amic. Ell és un enamorat de la cultura persa i coneix molt bé la història d'aquest país. Per preparar el viatge ens van ser molt útils els blogs de viatgers i fer consultes a la xarxa.
La gent desconeix la situació d´Iran
La gent desconeix la situació d'Iran. T'arriben imatges disperses de repressió, dictadura, coses així. “No hi vagis allà que hi ha guerra, no li facis això a la teva mare”, em deien.
Jo també tenia una mica aquesta percepció d'un país fosc i desconegut, però el meu amic m'anava donant informació i això em tranquil·litzava.
El viatge a Iran era l´ocasió: fer un diari il·lustra
Sempre m'han agradat els llibres i sempre he pensat que algun dia n'escriuria un. El viatge a Iran era l'ocasió: fer un diari il·lustrat del què m'anava passant.
A la bossa em vaig endur materials per fer el diari; una màrfega i una tenda per si calia acampar per lliure.
arribada a iran
Vam planificar tot l'itinerari del viatge a partir dels allotjaments que trobàvem a través de la pàgina del Coachsurfing, gent que ens acollia a casa seva gratuïtament.
A Iran la majoria de la població té dificultats per obtenir el visat i sortir del país, llavors algunes persones fan servir el Coachsurfing per viatjar des de casa a través de conèixer turistes.
Vam estar a casa de sis famílies
Vam estar a casa de sis famílies i només ens va costar trobar lloc durant la festa local del Nowrus.
Els nostres hostes ens explicaven la història política des de la revolució del 79 fins ara. Parlant-hi recollia aspectes de la vida a Iran que, com a turista, hagués estat incapaç de descriure en el llibre.
També comprenia millor els seus estils de vida
També comprenia millor els seus estils de vida. Tothom havia llegit poesia i en memoritzaven fragments.
Una noia ens va explicar que els alumnes competien per veure qui havia llegit més llibres i jo pensava que en el meu institut era just al contrari, competíem per veure qui en llegia menys,...
Viatjant pel país em sorprenia la bellesa de l´arquitectura
Viatjant pel país em sorprenia la bellesa de l'arquitectura, de l'art islàmic, com la mesquita de Sheikh Lotfollah. També anava descobrint el Xiisme. Els aiatol·lahs per exemple, són líders espirituals que es poden dedicar també a la política, com Rouhami
Vam viure el xoc cultural en la nostra forma de viatjar
Vam viure el xoc cultural en la nostra forma de viatjar. Fent autoestop molts conductors ens demanaven diners per la benzina: compartim viatge doncs també despeses. I quan hem volgut acampar al carrer, s'han responsabilitzat del nostre benestar com
a estrangers i ens han acollit, deixant-nos dormir en una escola i portant-nos menjar.
Durant aquest mes, vam anar aprenent a mirar el país i a nosaltres mateixos amb uns altres ulls
Durant aquest mes, vam anar aprenent a mirar el país i a nosaltres mateixos amb uns altres ulls. Un dia que jugàvem un partit de futbol en una lligueta de veïns, hi va haver una apagada de llums.
Tots van cridar “terrorisme”, ho feien perquè hi érem nosaltres, rient-se del què saben que pensem sobre Iran.
Cada vespre escrivia en un diari tot el què ens estava passant
Cada vespre escrivia en un diari tot el què ens estava passant i les converses que recordava. Tinc 240 pàgines escrites que m'han servit per fer el llibre, on amb un llenguatge visual narro les nostres vivències i els fets històrics i polítics que
ens anaven explicant la gent que coneixíem.
Il·lustració del diari
Quan vaig tornar d´Iran vaig estar uns mesos a França
Quan vaig tornar d'Iran vaig estar uns mesos a França intentant compaginar la feina agrícola amb la creació del meu llibre. Arribava de treballar cansat i no tenia l'energia necessària per posar-me a dibuixar.
Ara he decidit tornar al meu estudi de Mataró i concentrar-me en fer el diari i en buscar com editar-lo.
Següents
CRÈDITS
Consell Comarcal del Maresme Oficina jove del Maresme Nexes Diputació de Barcelona Direcció general de joventut  
^