Correu Facebook Twitter Instagram Youtube Issuu
MOBILITAT INTERNACIONAL JOVE DEL MARESMEMOBILITAT INTERNACIONAL JOVE DEL MARESME

REPTES - Joves del Maresme ens els règims de mobilitat

VIVÈNCIES DE MOBILITAT

Adrià
Pràctiques
Àlex
Turisme
Eva
Voluntariat
Jordi
Treball
Júlia
Voluntariat
Júlia
Camp de treball
Laura
Voluntariat
Mohamed
Au-pair
Adrià
Pràctiques de disseny en una empresa amb seu a la Xina
Sis mesos en un lloc tan diferent et canvien. Veig que el món és més petit i que és més fàcil la comunicació i la relació amb gent de lluny

Existeixen diferents programes de pràctiques, tant per a estudiants com per a persones que s'acaben de titular. Les condicions i requisits varien. Alguns són programes els ofereixen organismes internacionals (Eurodissea, Argo, Fullbright, per exemple), tot i que també es pot optar per fer candidatures espontànies, presentant el currículum, la carta de motivació, i un porta-folis del treball del candidat a l'empresa sol·licitant realitzar unes pràctiques.

Anteriors
Em vaig graduar en Disseny de moda el juliol de 2015
Em vaig graduar en Disseny de moda el juliol de 2015. La moda es un sector molt competitiu.
Per això, després de la universitat vaig decidir buscar unes pràctiques a l'estranger que em permetessin completar la meva formació, no seria tan senzill.
Em pensava que trobar pràctiques no remunerades seria fàcil
Em pensava que trobar pràctiques no remunerades seria fàcil, però els mesos anaven passant i jo volia treballar.
Vaig enviar el meu porta-foli a varies firmes europees,  i finalment em van respondre una d'Amsterdam i l'altre de Milà.
L´empresa de Milà em va proposar fer les pràctiques a la seva seu a Xiamen (Xina)
I la meva oportunitat va venir inesperadament quan l´empresa de Milà em va proposar fer les pràctiques a la seva seu a Xiamen (Xina). Em vaig informar de com era la ciutat i vaig estudiar els condicions que m´oferien:
allotjament i manutenció inclosos, una paga mensual i acompanyament per fer els tràmits administratius.
I van començar els preparatius
I van començar els preparatius: el vol, l'assegurança i el visat. El visat per les pràctiques va ser complicat d'aconseguir.
Per això molta gent acaba marxant a treballar en una situació administrativa  irregular, cosa que els genera inseguretat malgrat que tinguin feina.
De Xiamen em va atrapar l´ambient humit dels seus carrers plens de palmeres i arbres
De Xiamen em va atrapar l'ambient humit dels seus carrers plens de palmeres i arbres, on els edificis de vidre s'alcen al cantó de cases colonials.
L'apartament que em va proporcionar l'empresa estava en un barri que canviava de la nit al dia fruit del creixement que viu la ciutat.
El fet de venir d´occident em situava en un lloc privilegiat en la jerarquia de l´empresa
El fet de venir d'occident em situava en un lloc privilegiat en la jerarquia de l'empresa. Gaudia d'un apartament a l'edifici on allotjaven als directius, taxi, cantina,...
Em relacionava amb alts càrrecs que segurament no hagués tractat mai si hagués estat xinès.
A la feina vaig encaixar amb les tasques que em van encarregar
A la feina vaig encaixar amb les tasques que em van encarregar, treballant en la creació de prototips dels productes a l'ordinador, i lluny del què s'acostuma a creure, en un ambient relaxat i amb jornades laborals de 8 hores.
L´únic handicab va ser el de no parlar la llengua del país
L'únic handicab va ser el de no parlar la llengua del país. Amb les companyes ens comunicavem en anglès, però entre elles ho feien en xinès, com és lògic.
Em vaig acostumar a viure sentint veus contínuament sense entendre les paraules
Paradoxalment això no va fer que deixés de sentir-me molt acollit
Paradoxalment això no va fer que deixés de sentir-me molt acollit. Les companyes de feina em van obrir les portes de la seva família i del seu món des del primer dia.
Anava a casa seva, i amb la mentalitat de tastar el que em proposaven, d'anar als llocs si m´hi convidaven, vaig viure intensament la vida xinesa.
I de fet a partir del primer mes ja feia vida social
I de fet a partir del primer mes ja feia vida social. Amb les companyes de feina anàvem al karaoke, a fer excursions, als restaurants.
Pel carrer, alguns desconeguts em demanaven fer-se una selfie amb mi, fent-me sentir immerescudament popular.
Sis mesos et poden canviar?
Sis mesos et poden canviar? En què? Depèn de la intensitat amb la que vius el pas del temps, no tant de la seva durada. Les barreres (culturals, lingüístiques, administratives, geogràfiques) no ens impedeixen que ens entenguem.
Vaig tornar expectant de saber si em valorarien les pràctiques
Vaig tornar expectant de saber si em valorarien les pràctiques quan em posés a buscar feina de nou. Va ser així, vaig saber explicar el què havia après a Xiamen, i ara tinc la sort d'estar treballant en una empresa fent el que m'agrada i pel què he estudi
Següents
CRÈDITS
Consell Comarcal del Maresme Oficina jove del Maresme Nexes Diputació de Barcelona Direcció general de joventut  
^