13.11.2019Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
SIADSIAD Maresme - Servei d'informació i atenció a les dones
Destaquem
visibilitza't, espai d'entrevistes a dones
rebre informació del siad
realitat de les dones del Maresme
pla d'igualtat de gènere al Maresme
memòria d'igualtat
llei igualtat
eines per a la prevenció de les violències masclistes amb joves
diagnosi entitats
guia d'escriptores del Maresme
guia d'entitats
microcrèdits per a dones
punt lila
Informacions SIAD
Activitats diverses per commemorar el Dia Internacional contra la Violència Masclista al Maresme
Un any més, la comarca té cita amb comemmoracions diverses del Dia Internacional contra les Violències Maclistes. Cada any és major, el compromís amb aquesta diada i els actes variats i assumits per serveis i agents diferents. Les entitats, una peça clau en la consolidació d'aquesta acció necessària no només un cop l'any sinó en tot moment.
A continuació, ur presentem els programes d'actes previstos a la comarca. 
  • Pressentació del Protocol Comarcal de l'Abordatge de les Violències Masclistes

El dia 05 de novembre, es va presentat el Protocol comarcal per a l'abordatge de la violència masclista al Maresme, un document impulsat pel Consell Comarcal i el SIE Mataró-Maresme que ha comptat amb la participació activa de tots els agents del territori implicats en la detecció, prevenció i intervenció davant les diferents violències que pateixen les dones pels sols fet de ser-ho. També hi ha hagut una clara implicació institucional: ajuntaments, Institut Català de la Dona, Diputació i Generalitat. I aquesta confluència és justament el punt fort del document perquè "només des de la coordinació s'aconseguirà eradicar aquesta xacra social".

Més informació AQUÍ

  • L'ajuntament de Mataró aprova una Declaració institucional amb motiu del 25N, Dia Internacional contra la violència masclista. 
Proposa els seus acords, entre altres, per al seva provació pel ple:
1.- Que el Govern estatal continuï impulsant les mesures recollides en el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere a l'àmbit educatiu, social, jurídic, econòmic, de protecció, conscienciació i sensibilització social.
2.- Instar a les Corts Generals agilitzar tots els canvis legislatius impulsats pel Govern per poder aplicar les mesures contingudes en el Pacte d'Estat Contra la Violència de Gènere al més aviat possible.
3.- Instar al conjunt dels Grups Parlamentaris de les Corts Generals a tramitar els Pressupostos Generals amb perspectiva de gènere, que suposaran un increment de les partides destinades a Comunitats Autònomes i Ajuntaments per a la lluita contra la Violència Masclista.
4.-Instar a les diverses institucions catalanes que promoguin un gran pacte català per garantir el desenvolupament de les polítiques contra la violencia masclista

  • Actes al municipi d'Alella
Fitxer Acrobat-PDF de (3,34MB)

Fitxer: Actes_Alella_25N2019.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 3,34 MB

Més informació AQUÍ 

  • Arenys de Munt

Informació publicada el 8 de novembre de 2019
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12