11.12.2019Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
Maresme Servei d'EmprenedoriaMaresme Servei d'Emprenedoria

T'ajudem

Clica aqui

Envieu-nos la vostra petició emplenant el formulari que trobareu CLICANT AQUÍ


Entrevistes
LA CUINA DE LA IAIA: CROQUETES ARREU DEL MÓN

La cuina de la Iaia

L'Àlex i la Mònica amb la Cuina de la Iaia i els Cupons a la Internacionalització han portat les croquetes de rostit a Europa

La Cuina de la Iaia és un negoci d'Argentona especialitzat en la producció de croquetes. Actualment tenen 24 varietats per triar, des de les de rostit de tota la vida a les de pollastre al curri. O les de pizza. O les de xocolata....prou! Que se'ns fa la boca aigua!!

La regenten l'Àlex de la Iglesia i la Mònica Fauria, un equip que a base de molt d'esforç i dedicació ha aconseguit que les seves croquetes hagin travessat fronteres.

- Les croquetes són tot un món. Què us va portar a produir-ne i especialitzar-vos-hi?

Ens encanten les croquetes ben fetes, naturals... com s'havien fet sempre. Vam pensar que podíem sintetitzar la barreja de sabors, tant tradicionals com atrevits, en format croqueta.

- En el seu moment vàreu sol·licitar assessorament al Servei d'Emprenedoria del Consell Comarcal. En quines àrees us van acompanyar inicialment?

Vam estar en contacte amb diverses àrees d'Emprenedoria: assessorament legal, protecció de dades, sanitat... tot lligat amb diversos cursets.

- Arriba un moment que el mercat nacional us limita. Quines raons us van fer decidir internacionalitzar La Cuina de la Iaia?

Des del Servei d'Emprenedoria van oferir la campanya Maresme Exporta, que anava lligada als Cupons d'Internacionalització. Vam considerar que era una bona eina per començar a exportar, sempre lligada a un bon assessorament tècnic, doncs al mercat exterior es valora molt la qualitat del producte, sobretot si no fas servir additius artificials.- Amb l'acompanyament del Consell Comarcal, vàreu participar a la fira Sial de París, a l'Anuga de Colònia, al Fòrum gastronòmic de Barcelona i a la Fira Alimentària de Barcelona. Com valoreu aquestes experiències i els resultats obtinguts amb aquestes accions comercials? 

La cuina de la Iaia _ Fòrum gastronòmic


Tant la fira SIAL com l'Anuga van ser molt positives, no tan sols la visita i el contacte amb els possibles clients, sinó també la preparació de material i la posada a punt de l'empresa per a l'exportació.

La fira Alimentària de Barcelona va ser un èxit! Doncs una empresa familiar que es plantegi exposar a una fira és un somni. L'acompanyament i la bonificació en el preu i de l'estand és bàsic. Tens l'oportunitat de contactar amb clients, tant nacionals com internacionals, així com establir sinèrgies amb d'altres empreses.

- Per altra banda, vàreu demanar els Cupons per a la Internacionalització, un ajut que posa a disposició l'Agència per la Competitivitat de l'Empresa de la Generalitat de Catalunya (ACCIÓ) per ajudar a les empreses a iniciar el seu camí cap a l'exportació, i ens agradaria conèixer la vostra experiència.

La sol·licitud dels cupons és un tràmit àgil, s'ha d'omplir un document de sol·licitud amb les dades de l'empresa i on s'exposa el projecte d'exportació.

En el nostre cas vàrem sol·licitar un Servei de Prospecció i acompanyament de mercats exteriors, contractat a un dels proveïdors acreditats per ACCIÓ. Aquesta empresa ens va acompanyar en la tramitació dels cupons.

Un cop bescanviats els cupons, vam preparar i presentar una memòria del projecte on s'especifica la feina portada a terme i que s'ajusta a la convocatòria.

- Per animar a altres emprenedors, explica'ns breument quines passes vàreu seguir per a la seva tramitació.

La primera passa, i la més important, és pensar i creure que ho pots fer! Has d'invertir moltes hores, però el resultat és positiu. i l'assessorament és bàsic per a créixer.

La següent passa és contactar amb una de les empreses acreditades per ACCIÓ per la gestió dels Cupons, i tramitar-ne la sol·licitud.

- Teniu algun consell per donar a les persones emprenedores i empreses que vulguin obrir-se mercat a l'exterior?

Que es deixin ajudar i demanin assessorament als experts, són els que coneixen el mercat exterior i la tipologia de clients. 

És molt important la formació contínua, i el Consell Comarcal ofereix un ampli ventall de cursos.

- I per acabar, quina és la varietat de croquetes que més us demanen a l'exterior?

Les clàssiques de rostit i de pernil ibèric, però cada cop més les veganes estan ampliant la seva comanda. El mercat exterior valora molt la qualitat i naturalitat del producte.

La cuina de la Iaia

Informació publicada el 6 de novembre de 2019
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12