19.01.2020Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
SIADSIAD Maresme - Servei d'informació i atenció a les dones
Destaquem
visibilitza't, espai d'entrevistes a dones
rebre informació del siad
realitat de les dones del Maresme
pla d'igualtat de gènere al Maresme
memòria d'igualtat
llei igualtat
eines per a la prevenció de les violències masclistes amb joves
diagnosi entitats
guia d'escriptores del Maresme
guia d'entitats
microcrèdits per a dones
punt lila
Nota de Premsa
El Maresme s'alia en la lluita contra la violència masclista

presentació protocol contra la violència masclista

Avui s'ha presentat el Protocol comarcal per a l'abordatge de la violència masclista al Maresme, un document impulsat pel Consell Comarcal i el SIE Mataró-Maresme que ha comptat amb la participació activa de tots els agents del territori implicats en la detecció, prevenció i intervenció davant les diferents violències que pateixen les dones pels sols fet de ser-ho. També hi ha hagut una clara implicació institucional: ajuntaments, Institut Català de la Dona, Diputació i Generalitat. I aquesta confluència és justament el punt fort del document perquè "només des de la coordinació s'aconseguirà eradicar aquesta xacra social".

El Protocol del qual s'ha dotat el Maresme és una eina  per a totes i tots els professionals de la comarca implicats en l´eradicació de la violència masclista, i un instrument viu que permet abordar, paulatinament i d´una forma òptima, totes les formes de violència masclista entesa com a una "manifestació de la discriminació i de la situació de desigualtat en el marc d´un sistema de relacions de poder dels homes sobre les dones i que, produïda per mitjans físics, econòmics o psicològics, incloent-hi les amenaces, les intimidacions i les coaccions, tingui com a resultat un dany o un patiment físic, sexual o psicològic, tant si es produeix en l´àmbit públic com en el privat".

El document relaciona 4 àmbits on es produeix la violència masclista: la parella, la família, l'entorn laboral i l'espai social o comunitari i planteja un circuit comarcal d'intervenció coordinada per part dels diferents serveis implicats: serveis socials, serveis específics d'atenció a dones, servei d'intervenció especialitzada,  àmbit de seguretat, àmbit de salut i àmbit judicial.

Aquest Protocol, impulsat pel Consell Comarcal del Maresme amb la col·laboració del SIE Mataró-Maresme ha comptat amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona i amb la participació de referents de tots el àmbit de la comarca: social, policial, judicial, sanitari i educatiu.

L'acte de presentació ha estat conduït per la consellera d'Equitat i Acció Social, Meritxell Romero i hi han intervingut, a banda de responsables tècnics, la directora de l'Institut Català de la Dona, Laura Martínez; la diputada delegada de Polítiques d'Igualtat, Alba Barrusell i la subdirectora general de Famílies de la Generalitat de Catalunya Engràcia Querol. El president del Consell Comarcal, Damià del Clot ha fet la cloenda demanant als ajuntaments un reforçament polític de les línies d'actuació que estableix el Protocol.

DOCUMENTS:

Guia del Protocol del Maresme per a l'abordatge de la violència masclista

Guia del Protocol del Maresme per a l'abordatge de la violència masclista

Fitxer: GUIA_PROTOCOL_COMARCAL_DEL_MARESME_PER_A_L_ABORDATGE_INTEGRAL_DE_LA_VIOLENCA_MASCLISTA_online1.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 18
Mida: 974,67 kB

protocol comarcal del Maresme per a l'abordatge integral de la violència masclista

protocol comarcal del Maresme per a l'abordatge integral de la violència masclista

Fitxer: Protocol_Violencia_Masclista_Maresme.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 112
Mida: 2,39 MB

Informació publicada el 5 de novembre de 2019
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12