Consel Comarcal del Maresme

mentories

Els propers 23 i 30 de novembre es durÓ a terme a Matarˇ una formaciˇ per a persones interessades en formar part d'un  grup de mentoria per a persones refugiades o demandants de protecciˇ internacional. ╔s una formaciˇ que du a terme el Departament de Treball, Afers Socials i Families de la Generalitat per vehicular d'una manera eficaš la implicaciˇ de la ciutadania en l'acompanyament de les persones que han arribat a casa nostra solĚlicitant asil o refugi. S'estima que a Matarˇ hi ha 73 persones en aquesta situaciˇ i 103 en el conjunt del Maresme.

Des de l'inici del Programa de Mentoria a Matarˇ, 26 persones voluntÓries han acompanyat 16 persones refugiades facilitant la seva integraciˇ a la ciutat i la seva autonomia personal, social i laboral. La valoraciˇ Ús molt positiva i per aix˛ es vol ampliar amb nous grups de mentoria.


Qui pot ser mentor/a?
Per a ser mentor/a del programa, cal organitzar-se en un grup d’acollida d’entre 2 i 5 membres que ja es coneguin prŔviament, ja que la relaciˇ de mentoria que es proposa Ús grupal. S’ha de tenir mÚs de 25 anys, amb competŔncies personals que incloguin el compromÝs, la responsabilitat, la constÓncia, la tolerÓncia a la frustraciˇ o la resiliŔncia. Persones que dominin el catalÓ i el castellÓ i que en la seva vida quotidiana tinguin contacte o participin en la vida social i/o cultural del municipi. Les persones interessades en participar en la propera formaciˇ que es farÓ a Matarˇ cal que s’inscriguin a travÚs del correu electr˛nic: grupsacollida.tsf@gencat.cat, indicant les seves dades personals i de contacte.

Quina metodologia de treball segueix el programa de mentoria?
El programa de mentoria del PCR crea tÓndems de mentoria entre unitats familiars, o persones individuals (refugiats/des) amb grups d’acollida (mentors/es) amb el compromÝs d’ambdues parts mantenir un contacte peri˛dic (2-4 hores setmanals). Un cop les persones voluntÓries s’hagin presentat com a candidates i abans de ser emparellades en tÓndem, caldrÓ realitzar una entrevista amb un/a psic˛leg/a per garantir la idone´tat del perfil i de les motivacions personals envers la mentoria. I finalment, els i les seleccionats/des assistiran a una formaciˇ inicial de 12 hores sobre el significat i compromisos de la mentoria, la protecciˇ internacional i/o el refugi, i d’altres recomanacions d’utilitat.


Des de que es crea el tÓndem fins que es tanca la relaciˇ de mentoria, els grups d’acollida compten amb el suport i la supervisiˇ d’un equip de professionals que fa el seguiment tŔcnic del funcionament i la qualitat de la relaciˇ de mentoria, aporta recursos i dona resposta als dubtes que puguin tenir les persones mentores.

cartell

cartell

Fitxer: Cartell_Mataro_def__1_.pdf

Format: Acrobat-PDF
PÓgines: 1
Mida: 2,59 MB

Data: Dissabte, 23 de novembre de 2019  -  10 h matÝ
Lloc: Centre CÝvic Cabot i Barba
Adreša: Plaša Miquel Biada 5 de Matarˇ
Durada: Dissabtes 23 i 30 de novembre de 10h a 13h i de 15h a 18h
Tipus d'acte: Cursos
Informaciˇ publicada el 28 d'octubre de 2019