Maresme Servei d'Emprenedoria Consel Comarcal del Maresme
CCMCCM - Promociˇ Econ˛micaPromociˇ Econ˛micaCCM - Promociˇ Econ˛mica - Maresme servei d'emprenedoriaMaresme servei d'emprenedoriaCCM - Promociˇ Econ˛mica - Maresme servei d'emprenedoria - Nota de PremsaNota de Premsa

Bloc i llapis

El Consell Comarcal del Maresme proposa, per aquest mes de maig, les segŘents activitats formatives adrešades a empreses i emprenedors.

Introducciˇ a les Patents i Marques per a aut˛noms, pimes i emprenedors

3 hores

15 de maig de 16 a 19h

En l’entorn econ˛mic actual els drets de Propietat Industrial s’han convertit en un pilar essencial, ja que una part important del valor de mercat d’una companyia ve determinat pels seus actius intangibles, en forma de patents, marques i dissenys. I al mateix temps les regles de joc per les quals es regeix el mercat exigeixen a les empreses protegir aquests instruments comercials i tecnol˛gics per mantenir la seva posiciˇ de lideratge.

Per aix˛ l’objectiu bÓsic d’aquest curs Ús oferir una visiˇ general sobre els diversos tipus de tÝtols de propietat industrial que poden registrar-se: patents, marques i dissenys industrials, tenint en compte les diferents legislacions que coexisteixen en l’Ómbit nacional, comunitari internacional. D’aquesta forma l’assistent coneixerÓ quines eines existeixen per a la protecciˇ de la innovaciˇ i podrÓ dissenyar estratŔgies per a la seva gestiˇ.

 

Coneix els requisits legals i fiscals de la venda on-line

6 hores

29 i 31 de maig de 16 a 19h

Abans de comenšar un negoci per internet Ús important que la persona emprenedora estigui ben informada sobre els requeriments legals i fiscals necessaris per muntar-ho, principalment perquŔ la seva supervivŔncia no es vegi amenašada per l’incompliment de la llei i les obligacions tributÓries que regeixen el comerš electr˛nic. Per tant, aquesta sessiˇ pretÚn aclarir els aspectes legals i fiscals que s’han de tenir en compte per comenšar la venda i/o la prestaciˇ de serveis on-line.

Informaciˇ publicada el 3 de maig de 2018