Anar a la plana de números del butlletí

març 2018
InfoEmprenedoria Maresme
MARÇ 2018
BUTLLETÍ PER A EMPRENEDORS I EMPRENEDORES DEL MARESME

Teatre Monumental. Fòrum de Joves Emprenedors del Maresme

El passat divendres 23 de febrer, al Teatre Monumental de Mataró, es va celebrar per cinquè any consecutiu el Fòrum de Joves Emprenedors, una iniciativa del Consell Comarcal del Maresme en la que col·laboren diverses entitats que aposten també per fomentar -especialment en aquests anys de crisi i de canvi d´estructures laborals- l´esperit emprenedor de les noves generacions. L´edició d´aquest any s'ha centrat en l´aprofitament d´Internet i de les Xarxes Socials per a la detecció d'oportunitats i la creació de negocis, una temàtica que va motivar extraordinàriament els joves estudiants assistents.

la contractació indefinida continua sent l'assignatura pendent de la recuperació econòmica al Maresme

capçalera ocupacions
L'any 2016 es van formalitzar al Maresme 103.820 contractes laborals, una xifra que supera en un 3,86% el registre de l'any 2015. Del total de contractacions, però, només el 15% van tenir caràcter indefinit. Aquesta és una de les principals dades que s'extreu de l'estudi Contractes per Ocupacions al Maresme realitzat per l'Observatori de Desenvolupament Local. És el segon any consecutiu que el Consell Comarcal posa a l'abast dels ajuntaments i agents socioeconòmics de la comarca aquesta eina que permet analitzar a fons el comportament del mercat laboral i fer una planificació de polítiques d'ocupació ajustades a les necessitats del territori.  

Més informació

Any nou, bonificacions noves

autònoms

L'1 de gener va entrar en vigor la Reforma de la La Llei 6/2017, de 24 d'octubre, que introdueix canvis en les bonificacions que poden percebre aquests treballadors i treballadores en quotes a la seguretat social, en contractacions de familiars i en conciliació de la vida professional i familiar. Podeu veure les principals novetats CLICANT AQUÍ

Núria ViñasNúria Viñas és presidenta de l'Associació Catalana de Dones Directives i Empresàries "Dones pel Futur". És Diplomada i Tècnica en Empreses i Activitats Turístiques. Durant 25 anys va exercir com a directora d´hotel en diferents cadenes hoteleres. Actualment és empresària en el sector dels aromes i les fragàncies. És coach i dinamitzadora per l´Institut Gelstad . Experta en assessorament empresarial, mentorització i tutorització a emprenedores Des de sempre ha estat implicada en la defensa dels drets de les dones, es considera feminista i ha defensat l´equitat entre homes i dones i la igualtat d´oportunitats. Creu amb el talent de les dones i que cal donar-li visibilitat. "Cal implicar als homes en aquest camí cap a una societat més igualitària"

El Servei d'emprenedoria comarcal s'acosta als municipis

punts d'atenció del servei d'emprenedoria

Els ciutadans i ciutadanes de Sant Andreu de Llavaneres i Vilassar de Mar no cal que es desplacin del seu municipi per rebre assessorament i ajuts per muntar el seu propi negoci. El Consell Comarcal del Maresme i els ajuntaments d'aquestes dues poblacions han signat un conveni que permet al Servei d'emprenedoria comarcal atendre els usuaris i usuàries en el mateix municipi. Amb la signatura d'aquests convenis s'estrena el servei itinerant d'emprenedoria comarcal.

Més informació

A l'escola, també treballem l'emprenedoria

Els alumnes de 5è de primària de l'Escola Sant Pau de Sant Pol de Mar participen aquest curs en el programa Cultura Emprenedora a l'Escola. Han de crear i gestionar una cooperativa amb el recolzament de la comunitat educativa, l'administració i altres agents socials del municipi.

És un projecte promogut per la Diputació de Barcelona al qual donem suport des del Consell Comarcal facilitant l'accès a aquells centres docents de municipis que no poden optar-hi individualment.

Segur que els resultats ens sorprendran molt favorablement. 

Segona edició del programa "Joves per Emprendre"
El Programa, liderat pel Consell Comarcal del Maresme i impulsat per la Cambra de Comerç de Barcelona en el marc de la Garantia Juvenil, permet a 20 joves maresmencs menors de 30 anys rebre formació i assessorament per dur a terme el seu projecte empresarial.

Aquest any 2018 s´ha tornat a posar en marxa una segona edició del Programa Joves per Emprendre donat l´èxit de la primera edició en la qual 6 dels 15 joves maresmencs que van participar han fet realitat el seu propi negoci.
El programa s'estructura en tres fases:
Primera fase: formació grupal de 30 hores impartida per formadors experts en la matèria: la idea de negoci, pla de màrqueting, pla de producció i qualitat, pla econòmic financer, pla jurídic fiscal i altres aspectes fiscals. Durant aquestes sessions se´ls hi facilita totes les eines i recursos per posteriorment treballar en el seu pla d´empresa.
Segon fase: A cada jove s´acompanya per l´elaboració del pla d´empresa un total de 10 hores per tal de perfilar el seu projecte empresarial en matèria de definició del model de negoci, finançament i creació d´empresa.
Tercera fase: Finalment cada jove disposa de 4 hores de mentoring on es treballa amb cada jove les parts que més necessiten en funció del seu projecte (finançament, model de negoci, captació de clients, ubicació de l´empresa, estudi de mercat,...).

SERVEI D'EMPRENEDORIA DEL CONSELL COMARCAL DEL MARESME                        

Telèfon: 936 931 450

Correu electrònic: emprenedoria@ccmaresme.cat

Vull donar-me d'alta - Vull donar-me de baixa